Page 40 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 40

12. Pişirme süresi                                                                                                        14. Köfte yapımının püf noktası



            Yemeklerin ve tatlıların pişme sürelerine oldukça dikkat etmelidir. Sürekli olarak                                        Köftenize eklediğiniz ekmeği su yerine et suyu
            pişirme aşamalarında kontrollü davranın. Bu sayede yemeğinizi çiğ bırakmaz                                                ile ıslatın. Bu sayede yapacağınız köfteler daha
            veya çok pişirmemiş olursunuz.                                                                                            lezzetli olacaktır.






                                                                                                                                                                                                  15. Soğanın göz yaşartması



                                                                                                                                                                                                  Salata y a   doğra y acağınız
                                                                                                                                                                                                  soğanların gözünüzü yakmasını
                                                                                                                                                                                                  istemiy orsanız  1 -2  saat

                                                                                                                                                                                                  öncesinden  buzluğ a   atın.
                                                                                                                                                                                                  Buzlukta  soğuyan  soğan  hem
                                                                                                                                                                                                  gözünüzü yakmaz hem de daha
                                                                                                                                                                                                  parlak gözükür.



                                                                                                                                                                                                  16. Tarifi iyice okuyun


                                                                                                                                                                                                  Tarif detayına bakarken malzeme

                                                                                                                                                                                                  ve  yapım  aşamasını  bir  kez
                                                                                                                                                                                                  okumanız yetmez. Birkaç kez tarifi
                                                                                                                                                                                                  okuyarak  önemli  aşamalarına
                                                                                                                                                                                                  dikkatinizi  yoğunlaştırdıktan

                                                                                                                                                                                                  sonra tarifi yapmaya başlayın. Bu
                                                                                                                                                                                                  sayede tarifi uygularken küçük
                                                                                                                                                                                                  sürprizlerle karşılaşmazsınız.

            13. Fırın yemekleri



            Fırın yemekleri tencere yemeklerine göre daha az suludur. Bu nedenle su oranını
            pişireceğiniz yemeğin malzeme miktarına ve yemeğin türüne göre ayarlamanız
            gerekmektedir. Yaptığınız yemek susuz veya çok sulu olduğunda hem tat olarak
            hem de görüntü açısından hoş gözükmeyecektir.









        40   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22                                                                                                                                                              41   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22
   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45