Page 40 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 40
12. Pişirme süresi 14. Köfte yapımının püf noktası
Yemeklerin ve tatlıların pişme sürelerine oldukça dikkat etmelidir. Sürekli olarak Köftenize eklediğiniz ekmeği su yerine et suyu
pişirme aşamalarında kontrollü davranın. Bu sayede yemeğinizi çiğ bırakmaz ile ıslatın. Bu sayede yapacağınız köfteler daha
veya çok pişirmemiş olursunuz. lezzetli olacaktır.
15. Soğanın göz yaşartması
Salata y a doğra y acağınız
soğanların gözünüzü yakmasını
istemiy orsanız 1 -2 saat
öncesinden buzluğ a atın.
Buzlukta soğuyan soğan hem
gözünüzü yakmaz hem de daha
parlak gözükür.
16. Tarifi iyice okuyun
Tarif detayına bakarken malzeme
ve yapım aşamasını bir kez
okumanız yetmez. Birkaç kez tarifi
okuyarak önemli aşamalarına
dikkatinizi yoğunlaştırdıktan
sonra tarifi yapmaya başlayın. Bu
sayede tarifi uygularken küçük
sürprizlerle karşılaşmazsınız.
13. Fırın yemekleri
Fırın yemekleri tencere yemeklerine göre daha az suludur. Bu nedenle su oranını
pişireceğiniz yemeğin malzeme miktarına ve yemeğin türüne göre ayarlamanız
gerekmektedir. Yaptığınız yemek susuz veya çok sulu olduğunda hem tat olarak
hem de görüntü açısından hoş gözükmeyecektir.
40 TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22 41 TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22