Page 41 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 41

12. Pişirme süresi  14. Köfte yapımının püf noktası



 Yemeklerin ve tatlıların pişme sürelerine oldukça dikkat etmelidir. Sürekli olarak   Köftenize eklediğiniz ekmeği su yerine et suyu
 pişirme aşamalarında kontrollü davranın. Bu sayede yemeğinizi çiğ bırakmaz   ile ıslatın. Bu sayede yapacağınız köfteler daha
 veya çok pişirmemiş olursunuz.  lezzetli olacaktır.






                                                                           15. Soğanın göz yaşartması



                                                                           Salata y a   doğra y acağınız
                                                                           soğanların gözünüzü yakmasını
                                                                           istemiy orsanız  1 -2  saat

                                                                           öncesinden  buzluğ a   atın.
                                                                           Buzlukta  soğuyan  soğan  hem
                                                                           gözünüzü yakmaz hem de daha
                                                                           parlak gözükür.



                                                                           16. Tarifi iyice okuyun


                                                                           Tarif detayına bakarken malzeme

                                                                           ve  yapım  aşamasını  bir  kez
                                                                           okumanız yetmez. Birkaç kez tarifi
                                                                           okuyarak  önemli  aşamalarına
                                                                           dikkatinizi  yoğunlaştırdıktan

                                                                           sonra tarifi yapmaya başlayın. Bu
                                                                           sayede tarifi uygularken küçük
                                                                           sürprizlerle karşılaşmazsınız.

 13. Fırın yemekleri



 Fırın yemekleri tencere yemeklerine göre daha az suludur. Bu nedenle su oranını
 pişireceğiniz yemeğin malzeme miktarına ve yemeğin türüne göre ayarlamanız
 gerekmektedir. Yaptığınız yemek susuz veya çok sulu olduğunda hem tat olarak
 hem de görüntü açısından hoş gözükmeyecektir.









 40   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22                                              41   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22
   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46