Page 43 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 43
22. Çorbalara Kıvam Vermek
17. Kuruların ve yaşların ayrıştırılması Çorbalarınıza kıvam vermek için
nişasta ya da un yerine patates
Genel olarak malzeme sıralamasında kurular ve yaşlar ayrı yerde karıştırılır. Son kullanabilirsiniz.
aşamada kurular ve yaşlar birbirine karıştırılarak pişmeye hazırlanır.
23. Patlıcanların kararmaması
18. Ölçülü kullanımı
Patlıcanlarınızın kararmamasını
Ölçüler aklınızı karıştırmasın hemen bardak ya da kaşıkla ölçüm yapabilirsiniz. istiyorsanız tuzlu suda 15-20 dakika
Bardağınızın boyutuna göre, 1 bardak sıvı yaklaşık 200-250 ml arasıdır, 1 bardak kadar bekletin. Patlıcanların üzerine
kuru malzeme yaklaşık 150-200 gramdır. 1 çorba kaşığı kuru bir malzeme 15 gram tuz serpin ve kağıt havlu üzerine
kadardır 1 çorba kaşığı şeker 20-25 gram gelir. Çünkü, ilk zamanlar malzemeleri serin. Patlıcanların içerisinden çıkan
göz kararı kullanmak için mutfak geçmişi olarak biraz zamana ihtiyaç vardır. Bu kahverengi suyu sildikten sonra
nedenle ölçü kurallarına dikkat etmeniz en önemli adımlardan biridir. Ölçüleri pişirin.
ayarlamak için ölçü kaşıkları ve ölçü bardaklarından da yararlanabilirsiniz.
24. Salata yaparken kul lanılan
19. Dilimlenmiş ve rendelenmiş peynirler yeşillik
Malzemelerin içerisinde kullanacağınız rendelenmiş veya dilimlenmiş peynirleri Salataya koyacağınız yeşillikleri bıçakla
hazır olarak almayın. Peynirlerinizi mutfak robotundan çekin veya kendiniz kesmek yerine elinizle kopartın.
dilimleyerek ya da rendeleyerek kullanın. Bu sayede peynirinizde daha kıvamlı Bu sayede yeşilliklerde bulunan
ve daha iyi bir peynir tadı elde etmiş olursunuz. vitaminleri kaybetmezsiniz.
20. Ye meğinizin taşmasını
önlemek için
Yemeğinizin taşmasını engellemek
için tencerenin kenarlarına biraz
zeytinyağı sürün.
21. Poğaça Hamurunun Yumuşak
Olması
Poğaça hamurlarınıza mutlaka
yoğurt ilave edin, bu hamurun
yumuşak olmasını sağlar.
42 TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22 43 TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22