Page 43 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 43

22. Çorbalara Kıvam Vermek


 17. Kuruların ve yaşların ayrıştırılması  Çorbalarınıza  kıvam  vermek  için
               nişasta  ya  da  un  yerine  patates

 Genel olarak malzeme sıralamasında kurular ve yaşlar ayrı yerde karıştırılır. Son   kullanabilirsiniz.
 aşamada kurular ve yaşlar birbirine karıştırılarak pişmeye hazırlanır.
               23. Patlıcanların kararmaması
 18. Ölçülü kullanımı

               Patlıcanlarınızın  kararmamasını
  Ölçüler aklınızı karıştırmasın hemen bardak ya da kaşıkla ölçüm yapabilirsiniz.   istiyorsanız tuzlu  suda  15-20  dakika
 Bardağınızın boyutuna göre, 1 bardak sıvı yaklaşık 200-250 ml arasıdır, 1 bardak   kadar bekletin. Patlıcanların üzerine
 kuru malzeme yaklaşık 150-200 gramdır. 1 çorba kaşığı kuru bir malzeme 15 gram   tuz  serpin  ve  kağıt  havlu  üzerine

 kadardır 1 çorba kaşığı şeker 20-25 gram gelir. Çünkü, ilk zamanlar malzemeleri   serin. Patlıcanların içerisinden çıkan
 göz kararı kullanmak için mutfak geçmişi olarak biraz zamana ihtiyaç vardır. Bu   kahverengi  suyu  sildikten  sonra
 nedenle ölçü kurallarına dikkat etmeniz en önemli adımlardan biridir. Ölçüleri   pişirin.
 ayarlamak için ölçü kaşıkları ve ölçü bardaklarından da yararlanabilirsiniz.

               24.  Salata  yaparken  kul lanılan
 19. Dilimlenmiş ve rendelenmiş peynirler  yeşillik


 Malzemelerin içerisinde kullanacağınız rendelenmiş veya dilimlenmiş peynirleri   Salataya koyacağınız yeşillikleri bıçakla

 hazır olarak almayın. Peynirlerinizi mutfak robotundan çekin veya kendiniz   kesmek  yerine  elinizle  kopartın.
 dilimleyerek ya da rendeleyerek kullanın. Bu sayede peynirinizde daha kıvamlı   Bu  sayede  yeşilliklerde  bulunan
 ve daha iyi bir peynir tadı elde etmiş olursunuz.  vitaminleri kaybetmezsiniz.



 20.   Ye meğinizin   taşmasını

 önlemek için


 Yemeğinizin taşmasını engellemek
 için tencerenin kenarlarına biraz

 zeytinyağı sürün.


 21. Poğaça Hamurunun Yumuşak
 Olması



 Poğaça  hamurlarınıza  mutlaka
 yoğurt  ilave  edin,  bu  hamurun
 yumuşak olmasını sağlar.






 42   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22                                              43   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22
   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48