Page 39 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 39

ölçüsüne  her  zaman  verilen  ölçü
                                                                miktarlarına  uyarak  ekleme  yapın.

                                                                Baharat ilave edecekseniz her zaman
                                                                yemeğinizin  pişmesine  yakın  ilave
                                                                edin. Yemeğin tadını ve lezzetini daha
                                                                iyi hissedeceksiniz.



                                                                9. Yemek tercihinize göre sarımsak
                                                                ekleme



                                                                Soğ an  k adar   sarımsak   da   tüm
                                                                yemeklere lezzet verir. İster bütün diş
                                                                olarak olarak ister ezerek isterseniz
                                                                de  diliml e y erek   te  y emeğinize

                                                                ekleyebilirsiniz.

 6. Pişirme Ateşi
                                                                10. Yemeklere Tuz İlavesi

 Tencerenizin altı ilk önce harlı ateşte olsun. Mutlaka yemek kaynayınca altını
 kısın. Yavaş yavaş pişen yemek daha lezzetli olacaktır. Kısık ateşte uzun sürede   Yemeklere  tuzunu  mutlaka  ocağın

 yavaş yavaş pişen yemekler çok daha lezzetli olur.             altını kısınca ilave edin. Tuz eklerken
                                                                elinizi korkak alıştırın. Tadına bakarak

 7. Yemek Pişerken                                              tuzunu eksiltip, arttırabilirsiniz.



 Lezzetli yemekler tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilen yemeklerdir. Yemeğin   11. Yemeklere Yeşillik İlavesi

                                                                 Yemeklere ilave edeceğiniz yeşillikleri

 başından ayrılmadığınız zaman sürekli kontrollü                ocaktan  aldıktan  sonra  eklerseniz
 olarak pişirirseniz daha başarılı sonuç alırsınız.             yeşillikler rengini koruyacaktır. Yeşil
                                                                sebzeler, yıkandıktan sonra doğranırsa,
 8. Baharat                                                     kesik yerlerinden vitamini kaybeder.

                                                                Pişen yemeğe eklenince yemeğin içinde
  Yemeklerde en önemli noktalardan birisi baharattır.           eriyebilir. Bu yüzden servis zamanında
 Baharatları  mutfağınızdan  eksik  etmeyin,                    yemek piştikten sonra ilave edilmesi
 bulabilirseniz  taze  baharat  kullanın.  Hemen                en doğru seçimdir.

 hemen tüm yemeklerde kullanılan baharatların






 38   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22                                              39   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44