Page 45 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 45

AŞURE TARİFİ                                    DANA BİFTEK SARMA



 AŞURELİK BUĞDAY:  YARIM KİLO  AŞURE YAPILIŞI            Malzemeler:
 NOHUT:  1,5 SU BARDAĞI                                130 gr dana biftek
 Aşurelik buğdayı, nohutu, kuru
 FASULYE: 1,5 SU BARDAĞI
 fasulyeyi en az 5 saat ıslatalım. 5
 KURU ÜZÜM: 100 GR (YARIM SU BARDAĞI)  saat ıslandıktan sonra ürünleri ayrı   5 gr Ayçiçek yağı
 ayrı haşlayalım. Haşlanmış olan
 KURU KAYISI: 100 GR (YARIM SU BARDAĞI)             10 gr Kırmızı kapya biber
 buğdayın içine nohutu, fasulyeyi
 KURU İNCİR: 100 GR (YARIM SU BARDAĞI)  katalım. Kuru incir ve kuru kayısıyı   10 gr yeşil biber
 küçük küçük doğrayalım. Doğradığımız
 FISTIK: 100 GR (YARIM SU BARDAĞI)
 kuru meyvelerle birlikte, kuru
 FINDIK: 100 GR (YARIM SU BARDAĞI)  üzüm, kabuksuz fıstık içi ve fındığın   100 gr patates (püre için)
 hepsini aynı tencereye katalım .
 TOZ ŞEKER: 3 SU BARDAĞI                              100 gr kaşar peyniri
 Daha sonra şekeri ilave edelim. 10
 BUĞDAY NİŞASTASI: 1 YEMEK KAŞIĞI                dakika kaynadıktan sonra soğuk süt   Tuz, Karabiber, biberiye
 ile nişastayı karıştırıp , karıştıra
 SÜT:1 SU BARDAĞI
 karıştıra ilave edelim . Kaynadıktan
 ÜZERİ İÇİN           sonra ocaktan alalım. 10 dakika oda   1 adet orta boy soğan
 ortamında bekledikten sonra küçük
 100 GR CEVİZ                                            10 gr krema
 servis kaselerine allım. Kaselerde
 1 ADET NAR        5dakika bekledikten sonra isteğe bağlı   20 gr salça (sos için)
 dövülmüş ceviz, hindistan cevizi, nar ve                                              HAMİT UZUN
 antep fıstığı ile süsleyerek servis hazır
 hale getirelim.

                                                           Tarifi:
 Şimdiden herkese Afiyet olsun.
                          Biftekler ince açılır ve poşet arasında pirzola demiri ile dövülür Sıvıyağ, karabiber, biberiye
                               ile terbiyelenir Arasına kaşar peyniri konularak rulo yapılır. Patates haşlanarak
                             püre haline getirilir. Kızgın tavada biftekler kısık ateşte pişirilir. Hazır hale gelen rulo
                                biftekler, patates püresinin üzerine alınır ve sebzelerle birlikte sunum yapılır.




 CENGİZ KIZILATŞ

















 44   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22                                              45   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22
   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50