Page 44 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 44
AŞURE TARİFİ DANA BİFTEK SARMA
AŞURELİK BUĞDAY: YARIM KİLO AŞURE YAPILIŞI Malzemeler:
NOHUT: 1,5 SU BARDAĞI 130 gr dana biftek
Aşurelik buğdayı, nohutu, kuru
FASULYE: 1,5 SU BARDAĞI
fasulyeyi en az 5 saat ıslatalım. 5
KURU ÜZÜM: 100 GR (YARIM SU BARDAĞI) saat ıslandıktan sonra ürünleri ayrı 5 gr Ayçiçek yağı
ayrı haşlayalım. Haşlanmış olan
KURU KAYISI: 100 GR (YARIM SU BARDAĞI) 10 gr Kırmızı kapya biber
buğdayın içine nohutu, fasulyeyi
KURU İNCİR: 100 GR (YARIM SU BARDAĞI) katalım. Kuru incir ve kuru kayısıyı 10 gr yeşil biber
küçük küçük doğrayalım. Doğradığımız
FISTIK: 100 GR (YARIM SU BARDAĞI)
kuru meyvelerle birlikte, kuru
FINDIK: 100 GR (YARIM SU BARDAĞI) üzüm, kabuksuz fıstık içi ve fındığın 100 gr patates (püre için)
hepsini aynı tencereye katalım .
TOZ ŞEKER: 3 SU BARDAĞI 100 gr kaşar peyniri
Daha sonra şekeri ilave edelim. 10
BUĞDAY NİŞASTASI: 1 YEMEK KAŞIĞI dakika kaynadıktan sonra soğuk süt Tuz, Karabiber, biberiye
ile nişastayı karıştırıp , karıştıra
SÜT:1 SU BARDAĞI
karıştıra ilave edelim . Kaynadıktan
ÜZERİ İÇİN sonra ocaktan alalım. 10 dakika oda 1 adet orta boy soğan
ortamında bekledikten sonra küçük
100 GR CEVİZ 10 gr krema
servis kaselerine allım. Kaselerde
1 ADET NAR 5dakika bekledikten sonra isteğe bağlı 20 gr salça (sos için)
dövülmüş ceviz, hindistan cevizi, nar ve HAMİT UZUN
antep fıstığı ile süsleyerek servis hazır
hale getirelim.
Tarifi:
Şimdiden herkese Afiyet olsun.
Biftekler ince açılır ve poşet arasında pirzola demiri ile dövülür Sıvıyağ, karabiber, biberiye
ile terbiyelenir Arasına kaşar peyniri konularak rulo yapılır. Patates haşlanarak
püre haline getirilir. Kızgın tavada biftekler kısık ateşte pişirilir. Hazır hale gelen rulo
biftekler, patates püresinin üzerine alınır ve sebzelerle birlikte sunum yapılır.
CENGİZ KIZILATŞ
44 TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22 45 TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22