Page 44 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 44

AŞURE TARİFİ                                                                                                          DANA BİFTEK SARMA



                         AŞURELİK BUĞDAY:  YARIM KİLO          AŞURE YAPILIŞI                                                                                                   Malzemeler:
                         NOHUT:  1,5 SU BARDAĞI                                                                                                                               130 gr dana biftek
                                                               Aşurelik buğdayı, nohutu, kuru
                         FASULYE: 1,5 SU BARDAĞI
                                                               fasulyeyi en az 5 saat ıslatalım. 5
                         KURU ÜZÜM: 100 GR (YARIM SU BARDAĞI)  saat ıslandıktan sonra ürünleri ayrı                                                                           5 gr Ayçiçek yağı
                                                               ayrı haşlayalım. Haşlanmış olan
                         KURU KAYISI: 100 GR (YARIM SU BARDAĞI)                                                                                                            10 gr Kırmızı kapya biber
                                                               buğdayın içine nohutu, fasulyeyi
                         KURU İNCİR: 100 GR (YARIM SU BARDAĞI)  katalım. Kuru incir ve kuru kayısıyı                                                                          10 gr yeşil biber
                                                               küçük küçük doğrayalım. Doğradığımız
                         FISTIK: 100 GR (YARIM SU BARDAĞI)
                                                               kuru meyvelerle birlikte, kuru
                         FINDIK: 100 GR (YARIM SU BARDAĞI)     üzüm, kabuksuz fıstık içi ve fındığın                                                                       100 gr patates (püre için)
                                                               hepsini aynı tencereye katalım .
                         TOZ ŞEKER: 3 SU BARDAĞI                                                                                                                             100 gr kaşar peyniri
                                                               Daha sonra şekeri ilave edelim. 10
                         BUĞDAY NİŞASTASI: 1 YEMEK KAŞIĞI                dakika kaynadıktan sonra soğuk süt                                                                 Tuz, Karabiber, biberiye
                                                               ile nişastayı karıştırıp , karıştıra
                         SÜT:1 SU BARDAĞI
                                                               karıştıra ilave edelim . Kaynadıktan
                         ÜZERİ İÇİN                            sonra ocaktan alalım. 10 dakika oda                                                                          1 adet orta boy soğan
                                                               ortamında bekledikten sonra küçük
                         100 GR CEVİZ                                                                                                                                           10 gr krema
                                                               servis kaselerine allım. Kaselerde
                         1 ADET NAR                            5dakika bekledikten sonra isteğe bağlı                                                                       20 gr salça (sos için)
                                                               dövülmüş ceviz, hindistan cevizi, nar ve                                                                                                       HAMİT UZUN
                                                               antep fıstığı ile süsleyerek servis hazır
                                                               hale getirelim.

                                                                                                                                                                                  Tarifi:
                                                               Şimdiden herkese Afiyet olsun.
                                                                                                                                                 Biftekler ince açılır ve poşet arasında pirzola demiri ile dövülür Sıvıyağ, karabiber, biberiye
                                                                                                                                                      ile terbiyelenir Arasına kaşar peyniri konularak rulo yapılır. Patates haşlanarak
                                                                                                                                                    püre haline getirilir. Kızgın tavada biftekler kısık ateşte pişirilir. Hazır hale gelen rulo
                                                                                                                                                       biftekler, patates püresinin üzerine alınır ve sebzelerle birlikte sunum yapılır.




                CENGİZ KIZILATŞ

















        44   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22                                                                                                                                                              45   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22
   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49