Page 42 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 42

22. Çorbalara Kıvam Vermek


            17. Kuruların ve yaşların ayrıştırılması                                                                                  Çorbalarınıza  kıvam  vermek  için
                                                                                                                                      nişasta  ya  da  un  yerine  patates

            Genel olarak malzeme sıralamasında kurular ve yaşlar ayrı yerde karıştırılır. Son                                         kullanabilirsiniz.
            aşamada kurular ve yaşlar birbirine karıştırılarak pişmeye hazırlanır.
                                                                                                                                      23. Patlıcanların kararmaması
            18. Ölçülü kullanımı

                                                                                                                                      Patlıcanlarınızın  kararmamasını
             Ölçüler aklınızı karıştırmasın hemen bardak ya da kaşıkla ölçüm yapabilirsiniz.                                          istiyorsanız tuzlu  suda  15-20  dakika
            Bardağınızın boyutuna göre, 1 bardak sıvı yaklaşık 200-250 ml arasıdır, 1 bardak                                          kadar bekletin. Patlıcanların üzerine
            kuru malzeme yaklaşık 150-200 gramdır. 1 çorba kaşığı kuru bir malzeme 15 gram                                            tuz  serpin  ve  kağıt  havlu  üzerine

            kadardır 1 çorba kaşığı şeker 20-25 gram gelir. Çünkü, ilk zamanlar malzemeleri                                           serin. Patlıcanların içerisinden çıkan
            göz kararı kullanmak için mutfak geçmişi olarak biraz zamana ihtiyaç vardır. Bu                                           kahverengi  suyu  sildikten  sonra
            nedenle ölçü kurallarına dikkat etmeniz en önemli adımlardan biridir. Ölçüleri                                            pişirin.
            ayarlamak için ölçü kaşıkları ve ölçü bardaklarından da yararlanabilirsiniz.

                                                                                                                                      24.  Salata  yaparken  kul lanılan
            19. Dilimlenmiş ve rendelenmiş peynirler                                                                                  yeşillik


            Malzemelerin içerisinde kullanacağınız rendelenmiş veya dilimlenmiş peynirleri                                            Salataya koyacağınız yeşillikleri bıçakla

            hazır olarak almayın. Peynirlerinizi mutfak robotundan çekin veya kendiniz                                                kesmek  yerine  elinizle  kopartın.
            dilimleyerek ya da rendeleyerek kullanın. Bu sayede peynirinizde daha kıvamlı                                             Bu  sayede  yeşilliklerde  bulunan
            ve daha iyi bir peynir tadı elde etmiş olursunuz.                                                                         vitaminleri kaybetmezsiniz.



                                                                20.   Ye meğinizin   taşmasını

                                                                önlemek için


                                                                Yemeğinizin taşmasını engellemek
                                                                için tencerenin kenarlarına biraz

                                                                zeytinyağı sürün.


                                                                21. Poğaça Hamurunun Yumuşak
                                                                Olması



                                                                Poğaça  hamurlarınıza  mutlaka
                                                                yoğurt  ilave  edin,  bu  hamurun
                                                                yumuşak olmasını sağlar.






        42   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22                                                                                                                                                              43   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22
   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47