Page 38 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 38
ölçüsüne her zaman verilen ölçü
miktarlarına uyarak ekleme yapın.
Baharat ilave edecekseniz her zaman
yemeğinizin pişmesine yakın ilave
edin. Yemeğin tadını ve lezzetini daha
iyi hissedeceksiniz.
9. Yemek tercihinize göre sarımsak
ekleme
Soğ an k adar sarımsak da tüm
yemeklere lezzet verir. İster bütün diş
olarak olarak ister ezerek isterseniz
de diliml e y erek te y emeğinize
ekleyebilirsiniz.
6. Pişirme Ateşi
10. Yemeklere Tuz İlavesi
Tencerenizin altı ilk önce harlı ateşte olsun. Mutlaka yemek kaynayınca altını
kısın. Yavaş yavaş pişen yemek daha lezzetli olacaktır. Kısık ateşte uzun sürede Yemeklere tuzunu mutlaka ocağın
yavaş yavaş pişen yemekler çok daha lezzetli olur. altını kısınca ilave edin. Tuz eklerken
elinizi korkak alıştırın. Tadına bakarak
7. Yemek Pişerken tuzunu eksiltip, arttırabilirsiniz.
Lezzetli yemekler tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilen yemeklerdir. Yemeğin 11. Yemeklere Yeşillik İlavesi
Yemeklere ilave edeceğiniz yeşillikleri
başından ayrılmadığınız zaman sürekli kontrollü ocaktan aldıktan sonra eklerseniz
olarak pişirirseniz daha başarılı sonuç alırsınız. yeşillikler rengini koruyacaktır. Yeşil
sebzeler, yıkandıktan sonra doğranırsa,
8. Baharat kesik yerlerinden vitamini kaybeder.
Pişen yemeğe eklenince yemeğin içinde
Yemeklerde en önemli noktalardan birisi baharattır. eriyebilir. Bu yüzden servis zamanında
Baharatları mutfağınızdan eksik etmeyin, yemek piştikten sonra ilave edilmesi
bulabilirseniz taze baharat kullanın. Hemen en doğru seçimdir.
hemen tüm yemeklerde kullanılan baharatların
38 TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22 39 TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22