Page 38 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 38

ölçüsüne  her  zaman  verilen  ölçü
                                                                                                                                                                                       miktarlarına  uyarak  ekleme  yapın.

                                                                                                                                                                                       Baharat ilave edecekseniz her zaman
                                                                                                                                                                                       yemeğinizin  pişmesine  yakın  ilave
                                                                                                                                                                                       edin. Yemeğin tadını ve lezzetini daha
                                                                                                                                                                                       iyi hissedeceksiniz.



                                                                                                                                                                                       9. Yemek tercihinize göre sarımsak
                                                                                                                                                                                       ekleme



                                                                                                                                                                                       Soğ an  k adar   sarımsak   da   tüm
                                                                                                                                                                                       yemeklere lezzet verir. İster bütün diş
                                                                                                                                                                                       olarak olarak ister ezerek isterseniz
                                                                                                                                                                                       de  diliml e y erek   te  y emeğinize

                                                                                                                                                                                       ekleyebilirsiniz.

            6. Pişirme Ateşi
                                                                                                                                                                                       10. Yemeklere Tuz İlavesi

            Tencerenizin altı ilk önce harlı ateşte olsun. Mutlaka yemek kaynayınca altını
            kısın. Yavaş yavaş pişen yemek daha lezzetli olacaktır. Kısık ateşte uzun sürede                                                                                           Yemeklere  tuzunu  mutlaka  ocağın

            yavaş yavaş pişen yemekler çok daha lezzetli olur.                                                                                                                         altını kısınca ilave edin. Tuz eklerken
                                                                                                                                                                                       elinizi korkak alıştırın. Tadına bakarak

            7. Yemek Pişerken                                                                                                                                                          tuzunu eksiltip, arttırabilirsiniz.



            Lezzetli yemekler tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilen yemeklerdir. Yemeğin                                                                                           11. Yemeklere Yeşillik İlavesi

                                                                                                                                                                                        Yemeklere ilave edeceğiniz yeşillikleri

            başından ayrılmadığınız zaman sürekli kontrollü                                                                                                                            ocaktan  aldıktan  sonra  eklerseniz
            olarak pişirirseniz daha başarılı sonuç alırsınız.                                                                                                                         yeşillikler rengini koruyacaktır. Yeşil
                                                                                                                                                                                       sebzeler, yıkandıktan sonra doğranırsa,
            8. Baharat                                                                                                                                                                 kesik yerlerinden vitamini kaybeder.

                                                                                                                                                                                       Pişen yemeğe eklenince yemeğin içinde
             Yemeklerde en önemli noktalardan birisi baharattır.                                                                                                                       eriyebilir. Bu yüzden servis zamanında
            Baharatları  mutfağınızdan  eksik  etmeyin,                                                                                                                                yemek piştikten sonra ilave edilmesi
            bulabilirseniz  taze  baharat  kullanın.  Hemen                                                                                                                            en doğru seçimdir.

            hemen tüm yemeklerde kullanılan baharatların






        38   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22                                                                                                                                                              39   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22
   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43