Page 36 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 36

Mutfağın                                                                                                                       yemeklerinizin daha lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca sağlıklı yağlardan olan

                                                                                                                                          tereyağı ve zeytinyağı ile yemekleriniz daha sağlıklı olur. Tereyağı ve zeytinyağı

                                                                                                                                          karışımı her zaman lezzetli sonuçlar verir.
           Püf                                                                                                                                                               3. Pişirme sırası



                                                                                                                                                                             Yemeğin  ana  malzemelerini  pişirme  sürelerine
           Noktaları                                                                                                                                                         göre  eklemek  çok  önemlidir.  Çünkü  her


                                                                                                                                                                             malzemenin pişme süresi farklıdır. Hemen hemen


                                                                                                                                                                             sırasını karıştırırsanız istemediğiniz sonuçlarla
           Mutfakla  Yeni  Tanışanlar  İçin  Yemek                                                                                                                           her yemekte soğanlar önce pişirilmektedir. Pişirme
           Yapmanın Püf Noktaları                                                                                                                                            karşılaşabilirsiniz.



           1. Malzeme Hazırlığı                                                                                                                                              4. Yemekte salça veya domates kullanımı


           Yemeği  pişirmeye  başlamadan  önce                                                                                                                               Te n c e re   y e m e kl e r i n d e   d o m a t e s   v e   s a l ç a

           gerekli bütün malzemeleri hazırlayın. Bu
           sayede hem mutfağınız düzenli olacak hem                                                                                   kullanılabilir. Aynı zamanda kıyma ya da kuşbaşı et te tercih edebilirsiniz. Domates
           de  bütün  malzemeleri  sırası  geldiğinde                                                                                 ve salçanın uyumu yemeklerinize muhteşem tat katacaktır.
           kolayca yemeğinize ekleyebileceksiniz.

                                                                                                                                      5. Su ekleme

                                                                                                                                      Tencere yemeklerinde üzerine su ilavesi yapıldığında mutlaka kaynamış su olmalı.
                                                                                                                                      Ve eklenecek su miktarı yemeğinizin üzerini 2 parmak geçecek kadar su olmalı. Fazla
                                                                                                                                      su eklemek yemeğinizin daha iyi pişeceği anlamına gelmez. Onun için su ilavesinde
                                                                                                                                      çok fazla su eklememeye özen gösterilmeli.













                                                                 2. Yağ Seçimi


                                                                 Yemeklerinizi  yaparken  yağ  seçimine
                                                                 dikkat  edin.  Margarin  yerine  tereyağı

                                                                 veya  sızma  zeytinyağı  kullanmanız






        36   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22                                                                                                                                                              37   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22
   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41