Page 36 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 36
Mutfağın yemeklerinizin daha lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca sağlıklı yağlardan olan
tereyağı ve zeytinyağı ile yemekleriniz daha sağlıklı olur. Tereyağı ve zeytinyağı
karışımı her zaman lezzetli sonuçlar verir.
Püf 3. Pişirme sırası
Yemeğin ana malzemelerini pişirme sürelerine
Noktaları göre eklemek çok önemlidir. Çünkü her
malzemenin pişme süresi farklıdır. Hemen hemen
sırasını karıştırırsanız istemediğiniz sonuçlarla
Mutfakla Yeni Tanışanlar İçin Yemek her yemekte soğanlar önce pişirilmektedir. Pişirme
Yapmanın Püf Noktaları karşılaşabilirsiniz.
1. Malzeme Hazırlığı 4. Yemekte salça veya domates kullanımı
Yemeği pişirmeye başlamadan önce Te n c e re y e m e kl e r i n d e d o m a t e s v e s a l ç a
gerekli bütün malzemeleri hazırlayın. Bu
sayede hem mutfağınız düzenli olacak hem kullanılabilir. Aynı zamanda kıyma ya da kuşbaşı et te tercih edebilirsiniz. Domates
de bütün malzemeleri sırası geldiğinde ve salçanın uyumu yemeklerinize muhteşem tat katacaktır.
kolayca yemeğinize ekleyebileceksiniz.
5. Su ekleme
Tencere yemeklerinde üzerine su ilavesi yapıldığında mutlaka kaynamış su olmalı.
Ve eklenecek su miktarı yemeğinizin üzerini 2 parmak geçecek kadar su olmalı. Fazla
su eklemek yemeğinizin daha iyi pişeceği anlamına gelmez. Onun için su ilavesinde
çok fazla su eklememeye özen gösterilmeli.
2. Yağ Seçimi
Yemeklerinizi yaparken yağ seçimine
dikkat edin. Margarin yerine tereyağı
veya sızma zeytinyağı kullanmanız
36 TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22 37 TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22