Page 32 - BCC - BAHAR 2022 SAYI 12
P. 32
Tadında Zamanında
MUTFAĞIN PÜF NOKTALARI
Kurabiye yapmanın püf
noktaları
* Kurabiyelerin lezzetini
artırmak için tuzsuz tereyağı
kullanabilirsiniz.
* Kurabiye için kullanılacak
olan yumurtanın en az 1 saat
oda ısısında dinlenmesine
ve yumurtaların aynı boyda
olmasına dikkat edin.
* Toz şekerin yanı sıra pudra
şekeri de kullanabilirsiniz.
* Kurabiye pişirirken
belirtilen sürenin yarısında
fırını kontrol edin. Bir
tarafları daha çok kızardıysa
diğer taraflarını çevirin.
* Kurabiyenin pişip
pişmediğini rengine bakarak
anlayabilirsiniz. * Altın sarısı
Limonata tarifi ya da açık kahve rengine
dönüştüğünde pişmiş
demektir.
Tüm kahvelerin yapılışı 4 kişi üzerinden verilmiştir.
KAHVELİ LİMONATA: Karamel Jole 12 gr , Kuru Nescafe 10 gr ,
Su 0,8 LT , Şeker 10 gr , Nane Taze 0,1 adet , Buz parçaları
KARIŞIK MEYVELİ LİMONATA: Çilek 0,2 gr , Şeker Pudra 0,05
gr , Portakal 0,1 gr , Karpuz 0,05 gr , Kuvertur Çikolata 0,01 , Buz
parçaları
ÇİLEKLİ LİMONATA: Çilek 0,25 gr , Nane Taze 0,1 Adet , Pudra
Şekeri 0,05 gr , Buz parçaları
Aşçıbaşı Hamit Uzun
32