Page 32 - BCC - BAHAR 2022 SAYI 12
P. 32

Tadında Zamanında



                         MUTFAĞIN PÜF NOKTALARI





                                                                         Kurabiye yapmanın püf
                                                                         noktaları
                                                                         * Kurabiyelerin lezzetini
                                                                         artırmak için tuzsuz tereyağı
                                                                         kullanabilirsiniz.
                                                                         * Kurabiye için kullanılacak
                                                                         olan yumurtanın en az 1 saat
                                                                         oda ısısında dinlenmesine
                                                                         ve yumurtaların aynı boyda
                                                                         olmasına dikkat edin.
                                                                         * Toz şekerin yanı sıra pudra
                                                                         şekeri de kullanabilirsiniz.
                                                                         * Kurabiye pişirirken
                                                                         belirtilen sürenin yarısında
                                                                         fırını kontrol edin. Bir
                                                                         tarafları daha çok kızardıysa
                                                                         diğer taraflarını çevirin.
                                                                         * Kurabiyenin pişip
                                                                         pişmediğini rengine bakarak
                                                                         anlayabilirsiniz. * Altın sarısı
          Limonata tarifi                                                ya da açık kahve rengine
                                                                         dönüştüğünde pişmiş
                                                                         demektir.
          Tüm kahvelerin yapılışı 4 kişi üzerinden verilmiştir.

          KAHVELİ LİMONATA: Karamel Jole 12 gr , Kuru Nescafe 10 gr ,
          Su 0,8 LT , Şeker 10 gr , Nane Taze 0,1 adet , Buz parçaları

          KARIŞIK MEYVELİ LİMONATA: Çilek 0,2 gr , Şeker Pudra 0,05
          gr , Portakal 0,1 gr , Karpuz 0,05 gr , Kuvertur Çikolata 0,01 , Buz
          parçaları

          ÇİLEKLİ LİMONATA: Çilek 0,25 gr , Nane Taze 0,1 Adet ,  Pudra
          Şekeri 0,05 gr , Buz parçaları



















                                                                        Aşçıbaşı Hamit Uzun






              32
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37