Page 27 - BCC - BAHAR 2022 SAYI 12
P. 27

Bahar 2022 Sayı 12                                                                       bcccatering.com.tr





















               Bay Vassilis’e göre;
               Bazen karşınızdakine istediğinizi anlatmak için yanlış baharat kullanmamız gerekiyor. Köfteye tarçın
               koymak gibi! Kimyon serttir, karşınızdakini sakinleştirip içine kapatır. Tarçın ise karşınızdakinin
               gözünüzün içine bakmasını sağlar. Birine evet dedirtmek istiyorsanız yanlış baharat kullanın.

               Var mı birilerine “evet!” dedirtmek isteyen, o halde tarçınlı köfte tarifine geçelim:

               Tarçınlı Köfte

               Malzemeler:
               750 gr. Kıyma,
               2 dilim bayat ekmek içi,
               2 orta boy soğan,
               2 küçük yumurta
               1 çay kaşığı tarçın ( bir kerede evet dedirtmek istiyorsanız ölçüyü artırabilirsiniz),
               1 çay kaşığı karabiber,
               Tuz,
               1 su bardağı sıvı yağ,
               İsteğe bağlı olarak maydonoz,
               Yapılışı:
               Az yağlı kıymayı, soğuk suda ıslatıldıktan sonra iyice sıkılan bayat ekmekler, rendelenmiş soğanlar,
               baharatlar,  yumurtalar  ve  ince  ince  doğranan  maydanoz  ile  10  dakika  yoğurun.  Üşenmeyin  bu
               süreyi tamamlayın. Sonra karışımdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafifçe ıslattığınız
               avuçlarınız içinde parmak biçiminde ince, uzun şekiller verin. Bunları kızgın sıvıyağ içinde, orta
               kuvvetli ateşte kızartın. Aşağı yukarı 7-8 dakikada pişiyorlar.

               Fırında Kızarmış Patates ve Soğan

               Malzemeler:
               Yarım kg patates,
               Zeytinyağı,
               Tuz ve karabiber,
               3 kuru soğan ya da 15 adet arpacık soğan

               Yapılışı:
               Fırını 190 dereceye ayarlayın ve tepsiyi de içine koyup ısıtın. Patatesleri yıkayıp kurulayın ve elma
               dilimi olarak kesin. Derin kaba alıp zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırın. Tepsiyi fırından çıkarıp
               zeytinyağı sürün ve patatesleri yayın.
               Patateslerin  bir  yüzü  kızardığında  fırından  çıkarıp  karıştırın.  Bu  arada  saplarını  kesip  dörde
               böldüğünüz kabuklu soğanları da patateslerin yanına ekleyin. Patatesler ve soğanlar kızardığında
               köftelerle birlikte sunulmaya hazır olacaktır.

               İzlemeyi düşünen herkese şimdiden iyi seyirler diliyorum.

               Sevgiler.




                                                                                                         27
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32