Page 27 - BCC - BAHAR 2022 SAYI 12
P. 27
Bahar 2022 Sayı 12 bcccatering.com.tr
Bay Vassilis’e göre;
Bazen karşınızdakine istediğinizi anlatmak için yanlış baharat kullanmamız gerekiyor. Köfteye tarçın
koymak gibi! Kimyon serttir, karşınızdakini sakinleştirip içine kapatır. Tarçın ise karşınızdakinin
gözünüzün içine bakmasını sağlar. Birine evet dedirtmek istiyorsanız yanlış baharat kullanın.
Var mı birilerine “evet!” dedirtmek isteyen, o halde tarçınlı köfte tarifine geçelim:
Tarçınlı Köfte
Malzemeler:
750 gr. Kıyma,
2 dilim bayat ekmek içi,
2 orta boy soğan,
2 küçük yumurta
1 çay kaşığı tarçın ( bir kerede evet dedirtmek istiyorsanız ölçüyü artırabilirsiniz),
1 çay kaşığı karabiber,
Tuz,
1 su bardağı sıvı yağ,
İsteğe bağlı olarak maydonoz,
Yapılışı:
Az yağlı kıymayı, soğuk suda ıslatıldıktan sonra iyice sıkılan bayat ekmekler, rendelenmiş soğanlar,
baharatlar, yumurtalar ve ince ince doğranan maydanoz ile 10 dakika yoğurun. Üşenmeyin bu
süreyi tamamlayın. Sonra karışımdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hafifçe ıslattığınız
avuçlarınız içinde parmak biçiminde ince, uzun şekiller verin. Bunları kızgın sıvıyağ içinde, orta
kuvvetli ateşte kızartın. Aşağı yukarı 7-8 dakikada pişiyorlar.
Fırında Kızarmış Patates ve Soğan
Malzemeler:
Yarım kg patates,
Zeytinyağı,
Tuz ve karabiber,
3 kuru soğan ya da 15 adet arpacık soğan
Yapılışı:
Fırını 190 dereceye ayarlayın ve tepsiyi de içine koyup ısıtın. Patatesleri yıkayıp kurulayın ve elma
dilimi olarak kesin. Derin kaba alıp zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırın. Tepsiyi fırından çıkarıp
zeytinyağı sürün ve patatesleri yayın.
Patateslerin bir yüzü kızardığında fırından çıkarıp karıştırın. Bu arada saplarını kesip dörde
böldüğünüz kabuklu soğanları da patateslerin yanına ekleyin. Patatesler ve soğanlar kızardığında
köftelerle birlikte sunulmaya hazır olacaktır.
İzlemeyi düşünen herkese şimdiden iyi seyirler diliyorum.
Sevgiler.
27