Page 33 - BCC - BAHAR 2022 SAYI 12
P. 33
Bahar 2022 Sayı 12 bcccatering.com.tr
TARİFLER
ABANT USULÜ TAVUK BİFTEK
Malzemeler: (1 kişilik)
Tavuk Biftek: 100 gr
Domates: 20 gr
Sivri Biber: 20 gr
Kuru Soğan: 15 gr
Mantar: 20 gr
Kekik, Karabiber, tuz
Un: 10 gr
Kaşar peyniri: 10 gr
Ayçiçek yağ: 10 gr
Demiglass sos: istenildiği kadar
Tarif: Tavuk biftekler hafif unlanarak kızgın yağda kızartılır. Tepsiye düzgünce dizilir. Domates ve sivri
biberler ayıklanarak kuşbaşı doğranır. Mantarlar iri iri doğranır. Soğanlar biraz ince doğranır, bifteklerin
üzerine serpiştirilir. Demiglass sos ve baharatlar, tuz ile birlikte ilave edilerek orta sıcaklıktaki fırına (130
derecede 45 dk ) verilir. Daha sonra rendelenen kaşar peyniri serpiştirilerek, kaşar peyniri eriyinceye kadar
fırında tutulur. En son servis edilir.
Afiyet Olsun.
Aşçıbaşı Halil Özdemir
33