Page 33 - BCC - BAHAR 2022 SAYI 12
P. 33

Bahar 2022 Sayı 12                                                                       bcccatering.com.tr


                                                TARİFLER








             ABANT USULÜ TAVUK BİFTEK


             Malzemeler: (1 kişilik)
             Tavuk Biftek: 100 gr
             Domates: 20 gr
             Sivri Biber: 20 gr
             Kuru Soğan: 15 gr
             Mantar: 20 gr
             Kekik, Karabiber, tuz
             Un: 10 gr
             Kaşar peyniri: 10 gr
             Ayçiçek yağ: 10 gr
             Demiglass sos: istenildiği kadar


             Tarif: Tavuk biftekler hafif unlanarak kızgın yağda kızartılır. Tepsiye düzgünce dizilir. Domates ve sivri
             biberler ayıklanarak kuşbaşı doğranır. Mantarlar iri iri doğranır. Soğanlar biraz ince doğranır, bifteklerin
             üzerine serpiştirilir. Demiglass sos ve baharatlar, tuz ile birlikte ilave edilerek orta sıcaklıktaki fırına (130
             derecede 45 dk ) verilir. Daha sonra rendelenen kaşar peyniri serpiştirilerek, kaşar peyniri eriyinceye kadar
             fırında tutulur. En son servis edilir.


             Afiyet Olsun.


















                                                Aşçıbaşı Halil Özdemir





















                                                                                                         33
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38