Page 9 - BCC - BAHAR 2022 SAYI 12
P. 9
Bahar 2022 Sayı 12 bcccatering.com.tr
Etin çiftlikten sofraya olan süreci tahmin edebileceğiniz gibi çok zorlu bir yolculuk içeriyor. En başta kesilecek
hayvanların iyi beslenmiş, sağlık sorunu olmayan ve et ırkına sahip hayvanlar olması gerekmektedir ki et kalitesi
yüksek olsun. Bu hayvanların veterinerimizin kontrolünde seçimi yapıldıktan sonra kesimhane nakliye edilirler.
Hayvanların kesim öncesi strese girmemesi gerekmektedir. Bunu sağlamak için hayvanlar çiftlikten geldikten
sonra hemen kesime alınmadan “ölüm yolu” olarak tabir edilen alanda bekletilip kesime alınırlar. Burada mezbaha
sisteminin modern ve gerekli alt yapı yetkinliğinde olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan mezbahalarda
kesim gerçekleştirildikten sonra karkaslar dinlenmeye bırakılır. Soğuk hava deposunda gerekli olan 0 C-4 C
sağlandıktan sonra, kendi araçlarımız ile depomuza sevk edilir.
Biz sevkiyatı kendi araçlarımızla yapıyoruz. Kendi araçlarımız ile sevkiyat yapmamızın önemli bir faydası
da şudur, sevk edilecek araçların kontrolü kendi elimizde olduğundan soğutmayla ilgili herhangi bir sorun
yaşamıyoruz. Sevkiyatın ardından depomuza gelen ürünler veteriner hekimimiz kontrolünde soğukluk derecesi,
pH derecesi ve et kalitesine bakılarak depomuza alınır. Bu ürünler hazırlanarak yine soğuk
hava depolarında muhafaza edilir, hazırlanan siparişler yine kendi frigofirik
araçlarımız ve kendi personelimizle şehir içi Firmanızla ilgili uzun ve şehir dışına sevk edilir.
vadeli planlarınız
neler?
Pandemiyle birlikte üretim ve Sektördeki diğer
tedarik süreçlerinde nasıl değişimler İleri işlenmiş ürünlerin firmalardan
yaşadınız? üretimini sağlayarak ürün sıyrılmanızı sağlayan
Pandemi döneminde kırmızı et ile ilgili yelpazemizi genişletmek ve güçlü yönleriniz
tedarik ve üretim sürecinde pek sorun daha çok müşteriye ulaşmayı neler?
yaşadığımız söylenemez fakat ambalaj koli vs gibi hedefliyoruz. En büyük özelliklerimizden
ürünlerin tedariğinde birtakım problemler yaşadık. biri, tedariğini sağladığımız
Fakat bunlar da çok uzun süreli ve çok yıpratıcı olmadı. ürünlerin tüm özelliklerini
Pandemi koşulları altında satış tarafında horeca kanalının kapanmasıyla bilmemi. Yaşı, ırkı, sağlık
boşa çıkan enerjimizin bir kısmını imalat ve market sektörüne yönlendirerek durumu gibi… Bu sayede
bu süreci bu şekilde tamamladık. yüksek kalite et tedariği
sağlamış olup sonucunda
Bugüne kadarki çalışmalarınız göz önünde yüksek müşteri memnuniyeti
bulundurulduğunda BCC Catering’i nasıl bir firma olarak yakalamış oluyoruz. Ayrıca
tanımlarsınız? sevkiyat, işleme ve paketleme
Yaklaşık 4 yıldır BCC Catering’in tedarikçilerinden biriyiz. Bu süreçte bölümünde çalışan
gördüğümüz en dikkat çekici özeliklerden biri kesinlikle kurumsal kimliğe arkadaşlarımız tecrübeli
tamamıyla bürünmüş, yüksek kalite standartlarına sahip ve bunlardan olduğundan, müşteri
kesinlikle taviz vermeyen bir kuruluş. ile temas halinde kalıp,
karşılaşılabilecek sorunları
Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda kriz yönetimini nasıl minimize edebiliyoruz.
sağlıyorsunuz? Dahası hizmete sunduğumuz
Firmamızın tedarik, üretim, dağıtım, satış, muhasebe ve finans olarak ayrı ürünleri yüksek kalite
ayrı birimleri var ve bu birimlerin mesul müdürleri var. Hangi birimde standartlarında sağladığımız
sorun oluşmuşsa ilgili birim müdürü anında müdahalesini gerçekleştiriyor. için sürekli olarak istikrar
Eğer birkaç birimi ilgilendiren bir durum oluşursa ilgili birim müdürleri üst sağlayabiliyoruz.
yönetimle hızlıca bir araya gelerek sorunu çözüme kavuşturuyor.
9