Page 9 - BCC - BAHAR 2022 SAYI 12
P. 9

Bahar 2022 Sayı 12                                                                       bcccatering.com.tr


           Etin çiftlikten sofraya olan süreci tahmin edebileceğiniz gibi çok zorlu bir yolculuk içeriyor. En başta kesilecek
           hayvanların iyi beslenmiş, sağlık sorunu olmayan ve et ırkına sahip hayvanlar olması gerekmektedir ki et kalitesi
           yüksek olsun. Bu hayvanların veterinerimizin kontrolünde seçimi yapıldıktan sonra kesimhane nakliye edilirler.
           Hayvanların kesim öncesi strese girmemesi gerekmektedir. Bunu sağlamak için hayvanlar çiftlikten geldikten
           sonra hemen kesime alınmadan “ölüm yolu” olarak tabir edilen alanda bekletilip kesime alınırlar. Burada mezbaha
           sisteminin modern ve gerekli alt yapı yetkinliğinde olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan mezbahalarda
           kesim gerçekleştirildikten sonra karkaslar dinlenmeye bırakılır. Soğuk hava deposunda gerekli olan 0 C-4 C
           sağlandıktan sonra, kendi araçlarımız ile depomuza sevk edilir.
             Biz  sevkiyatı  kendi  araçlarımızla  yapıyoruz.  Kendi  araçlarımız  ile  sevkiyat  yapmamızın  önemli  bir  faydası
           da  şudur,  sevk  edilecek  araçların  kontrolü  kendi  elimizde  olduğundan  soğutmayla  ilgili  herhangi  bir  sorun
           yaşamıyoruz. Sevkiyatın ardından depomuza gelen ürünler veteriner hekimimiz kontrolünde soğukluk derecesi,
           pH derecesi ve et kalitesine bakılarak depomuza alınır.          Bu  ürünler  hazırlanarak  yine  soğuk
           hava  depolarında  muhafaza  edilir,  hazırlanan                     siparişler  yine  kendi  frigofirik
           araçlarımız ve kendi  personelimizle  şehir  içi   Firmanızla ilgili uzun   ve şehir dışına sevk edilir.
                                                         vadeli planlarınız
                                                                neler?
        Pandemiyle birlikte üretim ve                                                  Sektördeki diğer
        tedarik süreçlerinde nasıl değişimler            İleri işlenmiş ürünlerin         firmalardan
        yaşadınız?                                     üretimini sağlayarak ürün     sıyrılmanızı sağlayan
        Pandemi döneminde kırmızı et ile ilgili        yelpazemizi genişletmek ve      güçlü yönleriniz
        tedarik ve üretim sürecinde pek sorun         daha çok müşteriye ulaşmayı           neler?
        yaşadığımız söylenemez fakat ambalaj koli vs gibi    hedefliyoruz.        En  büyük  özelliklerimizden
        ürünlerin tedariğinde birtakım problemler yaşadık.                        biri,  tedariğini  sağladığımız
        Fakat bunlar da çok uzun süreli ve çok yıpratıcı olmadı.                  ürünlerin  tüm  özelliklerini
        Pandemi koşulları altında satış tarafında horeca kanalının kapanmasıyla   bilmemi.  Yaşı,  ırkı,  sağlık
        boşa çıkan enerjimizin bir kısmını imalat ve market sektörüne yönlendirerek   durumu  gibi…  Bu  sayede
        bu süreci bu şekilde tamamladık.                                          yüksek  kalite  et  tedariği
                                                                                  sağlamış  olup  sonucunda
        Bugüne kadarki çalışmalarınız göz önünde                                  yüksek müşteri memnuniyeti
        bulundurulduğunda BCC Catering’i nasıl bir firma olarak                   yakalamış  oluyoruz.  Ayrıca
        tanımlarsınız?                                                            sevkiyat, işleme ve paketleme
        Yaklaşık 4 yıldır BCC Catering’in tedarikçilerinden biriyiz. Bu süreçte   bölümünde           çalışan
        gördüğümüz en dikkat çekici özeliklerden biri kesinlikle kurumsal kimliğe   arkadaşlarımız   tecrübeli
        tamamıyla bürünmüş, yüksek kalite standartlarına sahip ve bunlardan       olduğundan,        müşteri
        kesinlikle taviz vermeyen bir kuruluş.                                    ile  temas  halinde  kalıp,
                                                                                  karşılaşılabilecek  sorunları
        Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda kriz yönetimini nasıl              minimize       edebiliyoruz.
        sağlıyorsunuz?                                                            Dahası hizmete sunduğumuz
        Firmamızın tedarik, üretim, dağıtım, satış, muhasebe ve finans olarak ayrı   ürünleri  yüksek  kalite
        ayrı birimleri var ve bu birimlerin mesul müdürleri var. Hangi birimde    standartlarında sağladığımız
        sorun oluşmuşsa ilgili birim müdürü anında müdahalesini gerçekleştiriyor.   için  sürekli  olarak  istikrar
        Eğer birkaç birimi ilgilendiren bir durum oluşursa ilgili birim müdürleri üst   sağlayabiliyoruz.
        yönetimle hızlıca bir araya gelerek sorunu çözüme kavuşturuyor.














                                                                                                         9
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14