Page 10 - BCC - BAHAR 2022 SAYI 12
P. 10
Tadında Zamanında
LEZZETLİ SOHBETLER
Sosyal medya artık hayatımızın vazgeçilmez bir
parçası. Son yıllarda sosyal medya platformlarının
yaygınlaşmasıyla birlikte hayatımıza yepyeni bir
kavram girdi, Influencer (etkileyici) olmak… Adı
üstünde, etkileniyoruz… Pek çok alanda satın
alma üzerine seçim yaparken onları takip ederek
karar veriyoruz. Başlarda kabul edilmese bile
Influencer’lık çağımızın en popüler mesleklerinden
biri haline geldi bile. Tuzsuz Baharat, başta Ankara
olmak üzere, Türkiye’nin pek çok ilinden lezzet
duraklarını önümüze sererek, yemek severler için
gastronomik bir harita çıkarıyor.
Bu sayımızda kısa süre içinde Instagram’da oldukça
geniş bir takipçi kitlesine ulaşan “Tuzsuz Baharat”
sayfasının yöneticilerinden biriyle, hem Tuzsuz
Baharat’ın Instagram yolculuğu hem de dışarıda
yemek yerken dikkat edilmesi gereken noktalar
üzerine keyifli bir söyleşi yaptık.
Böyle bir sayfa açmaya nasıl karar verdiniz?
Küçüklüğümden beri yemek yemeye, farklı lezzetleri tatmaya çok
meraklı biriyimdir. Hayatımda en keyif aldığım aktivitelerden
biri yemek yemek olmuştur. Sayfayı açmadan çok önce yediğim
yemeklerin fotoğraflarını çekip onlarla ilgili notlar almaya
başladım. Bu notlarımı ve fotoğraflarımı herhangi bir mecrada
paylaşmıyordum, amacım telefonuma kaydetmek ve orada tutmaktı.
Elimde o kadar çok yemek fotoğrafı birikmişti ki bunları
değerlendirmem gerektiğini düşünüyordum. Bazen hafızam
dolduğu için bir şeyler silmem gerektiğinde bu fotoğraflardan
sildiklerim oluyordu ama sonrasında koleksiyonum bozulmuş
hissine kapılıp üzülüyordum. Bir arkadaşımla birlikte Instagram’da
tesadüfen bu tarz hesapların varlığı dikkatimizi çekti ve çektiğimiz
fotoğrafları arşivlemek amacıyla bu sayfayı açmak aklımıza geldi.
Farklı bir isim olsun istedik ve Tuzlu Baharat isminde karar kıldık
fakat bu isimle açmamıza Instagram izin vermedi çünkü başka
birisi tarafından kullanılıyordu. Biz de madem tuzlu kullanılıyor
tuzsuz olsun dedik ve Tuzsuz Baharat ismiyle sayfanın kuruluşunu
gerçekleştirdik.
10