Page 10 - BCC - BAHAR 2022 SAYI 12
P. 10

Tadında Zamanında


                                LEZZETLİ SOHBETLER







           Sosyal  medya  artık  hayatımızın  vazgeçilmez  bir
           parçası. Son yıllarda sosyal medya platformlarının
           yaygınlaşmasıyla  birlikte  hayatımıza  yepyeni  bir
           kavram  girdi,  Influencer  (etkileyici)  olmak…  Adı

           üstünde,  etkileniyoruz…  Pek  çok  alanda  satın
           alma  üzerine  seçim yaparken  onları  takip  ederek
           karar  veriyoruz.  Başlarda  kabul  edilmese  bile
           Influencer’lık çağımızın en popüler mesleklerinden
           biri haline geldi bile. Tuzsuz Baharat, başta Ankara
           olmak  üzere,  Türkiye’nin  pek  çok  ilinden  lezzet
           duraklarını önümüze sererek, yemek severler için
           gastronomik bir harita çıkarıyor.
           Bu sayımızda kısa süre içinde Instagram’da oldukça

           geniş bir takipçi kitlesine ulaşan “Tuzsuz Baharat”
           sayfasının  yöneticilerinden  biriyle,  hem  Tuzsuz
           Baharat’ın  Instagram  yolculuğu  hem  de  dışarıda
           yemek  yerken  dikkat  edilmesi  gereken  noktalar
           üzerine keyifli bir söyleşi yaptık.





                                                   Böyle bir sayfa açmaya nasıl karar verdiniz?
                                                   Küçüklüğümden beri yemek yemeye, farklı lezzetleri tatmaya çok
                                                   meraklı  biriyimdir.  Hayatımda  en  keyif  aldığım  aktivitelerden
                                                   biri  yemek  yemek  olmuştur.  Sayfayı  açmadan  çok  önce  yediğim
                                                   yemeklerin  fotoğraflarını  çekip  onlarla  ilgili  notlar  almaya
                                                   başladım.  Bu  notlarımı  ve  fotoğraflarımı  herhangi  bir  mecrada
                                                   paylaşmıyordum, amacım telefonuma kaydetmek ve orada tutmaktı.
                                                   Elimde  o  kadar  çok  yemek  fotoğrafı  birikmişti  ki  bunları
                                                   değerlendirmem  gerektiğini  düşünüyordum.  Bazen  hafızam
                                                   dolduğu  için  bir  şeyler  silmem  gerektiğinde  bu  fotoğraflardan
                                                   sildiklerim  oluyordu  ama  sonrasında  koleksiyonum  bozulmuş
                                                   hissine kapılıp üzülüyordum. Bir arkadaşımla birlikte Instagram’da
                                                   tesadüfen bu tarz hesapların varlığı dikkatimizi çekti ve çektiğimiz
                                                   fotoğrafları  arşivlemek  amacıyla  bu  sayfayı  açmak  aklımıza  geldi.
                                                   Farklı bir isim olsun istedik ve Tuzlu Baharat isminde karar kıldık
                                                   fakat  bu  isimle  açmamıza  Instagram  izin  vermedi  çünkü  başka
                                                   birisi  tarafından  kullanılıyordu.  Biz  de  madem  tuzlu  kullanılıyor
                                                   tuzsuz olsun dedik ve Tuzsuz Baharat ismiyle sayfanın kuruluşunu
                                                   gerçekleştirdik.





              10
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15