Page 13 - BCC - BAHAR 2022 SAYI 12
P. 13
Bahar 2022 Sayı 12 bcccatering.com.tr
Dışarıda yemek yemek isteyen sıradan bir
tüketiciye, nelere dikkat etmesini önerirsiniz?
Öncelikle yemek işi gerçekten hassas bir konu. Özellikle
dışarıda yemek yemek daha hassas ve dikkat edilmesi
gereken bir durum. Hijyen konusu en önemli unsur ve çok
dikkat edilmesi lazım. Tuzsuz Baharat’ı açtıktan sonra
daha önce karşılaşamayacağım pek çok şey ile karşılaştım.
Çekim yaptığım bazı yerlerde maalesef gördüğüm hijyen
dışı durumların beni çok şaşırttığını bilirim. Hatta birkaç
kez çekimi bırakıp burayı paylaşamayacağımı belirtip
çekimlerimi sildiğim yerler oldu. Şunu iyi ayırt etmek önemli,
bir işletmenin hijyenik olması oranın lüks ya da esnaf lokantası
olmasına bağlı değil. Sanayide gittiğim pek çok mekanın lüks
mekanlardan yada Avrupa mutfağı ürünleri sunan yerlerden
daha temiz olduğunu söyleyebilirim. Hijyen konusunda eksik
olan yerleri ziyaret etmek sağlık açısından pek iyi sonuçlar
doğurmaz. Mutfağının hijyen konusunda yeterli olmadığını
düşündüğünüz yerlerin gerekirse mutfağını görmeyi talep
edebilirsiniz.
Tüketicilerin önem vermesi gereken başka bir konu
ise restoran ziyareti öncesinde araştırma yapabilmesi.
Bazen iyi bir yemeği daha uygun bir fiyat ile yemek
varken, kötü bir yemeğe çok para verdiğimiz olabiliyor.
Bazı işletmeler daha kaliteli ürünleri daha uygun fiyatlı
sunabiliyor. Tüketici sürprizle karşılaşmamak için ön
araştırmasını iyi yapabilmeli. Bunu yapmanın yöntemi
ise Google,Foursquare ve Zomato gibi uygulamalardan
gideceği yerin değerlendirmelerini incelemesi olabilir.
Ama en iyi yöntemi Tuzsuz Baharat’ın orayla ilgili yaptığı
değerlendirmeyi Instagram üzerinden okumak olabilir
13