Page 29 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 29

MUYDUNUZ
                                                                    Vişne Reçeli Yapımı

                                                                    İçin Malzemeler

                                                                    •      1 kilo vişne

                                                                    •      2 kilo şeker

                                                                    •      1 adet limon

                                                                    •      yarım çay kaşığı limon tuzu


        Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?


         1.    Vişnelerin çekirdeklerini kalın uçlu bir tığ
        yardımıyla çıkarıyoruz.


        2.     Şekeri üzerine boşaltarak 1 gün sonra sulanmış
        olan vişneleri ocağa koyuyoruz.


        3.     Kaynamaya başlayınca limonu sıkıp limon
        tuzlarını biraz suyun içinde eriterek reçelimize

        ekliyoruz.

        4.     Kaynayana kadar harlı ateşte, daha sonra kısık

        ateşte rengi kırmızı ve balı bal kıvamına gelene kadar
        kaynatıyoruz.
 BİLİYOR

        5.     Rengi kıvamını aldığında tenceremizi ocaktan
        alarak soğuk su dolu bir kabın içine oturtuyoruz.


        6.     Vişne reçelini eğer çelik tencerede yapıyorsanız,
        siz rengini tutturduğunuzda soğuk suya oturtmazsanız
        rengi koyulaşır. Ama soğutursanız istediğiniz renkte

        kalacaktır.

        7.     Şimdi balı çok fazla diye yorumlar gelecektir.


        8.     Kışın balını sulandırarak pastalarınıza jöle
        yapabilirsiniz.


        9.     Aynı zamanda içecek olarak da tüketebilirsiniz.
        Afiyet olsun…


 28   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22                                              29   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34