Page 28 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 28

MUYDUNUZ
                                                                                                                                                                                           Vişne Reçeli Yapımı

                                                                                                                                                                                           İçin Malzemeler

                                                                                                                                                                                           •      1 kilo vişne

                                                                                                                                                                                           •      2 kilo şeker

                                                                                                                                                                                           •      1 adet limon

                                                                                                                                                                                           •      yarım çay kaşığı limon tuzu


                                                                                                                               Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?


                                                                                                                                1.    Vişnelerin çekirdeklerini kalın uçlu bir tığ
                                                                                                                               yardımıyla çıkarıyoruz.


                                                                                                                               2.     Şekeri üzerine boşaltarak 1 gün sonra sulanmış
                                                                                                                               olan vişneleri ocağa koyuyoruz.


                                                                                                                               3.     Kaynamaya başlayınca limonu sıkıp limon
                                                                                                                               tuzlarını biraz suyun içinde eriterek reçelimize

                                                                                                                               ekliyoruz.

                                                                                                                               4.     Kaynayana kadar harlı ateşte, daha sonra kısık

                                                                                                                               ateşte rengi kırmızı ve balı bal kıvamına gelene kadar
                                                                                                                               kaynatıyoruz.
                                                                                                                  BİLİYOR

                                                                                                                               5.     Rengi kıvamını aldığında tenceremizi ocaktan
                                                                                                                               alarak soğuk su dolu bir kabın içine oturtuyoruz.


                                                                                                                               6.     Vişne reçelini eğer çelik tencerede yapıyorsanız,
                                                                                                                               siz rengini tutturduğunuzda soğuk suya oturtmazsanız
                                                                                                                               rengi koyulaşır. Ama soğutursanız istediğiniz renkte

                                                                                                                               kalacaktır.

                                                                                                                               7.     Şimdi balı çok fazla diye yorumlar gelecektir.


                                                                                                                               8.     Kışın balını sulandırarak pastalarınıza jöle
                                                                                                                               yapabilirsiniz.


                                                                                                                               9.     Aynı zamanda içecek olarak da tüketebilirsiniz.
                                                                                                                               Afiyet olsun…


        28   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22                                                                                                                                                              29   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33