Page 28 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 28
MUYDUNUZ
Vişne Reçeli Yapımı
İçin Malzemeler
• 1 kilo vişne
• 2 kilo şeker
• 1 adet limon
• yarım çay kaşığı limon tuzu
Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?
1. Vişnelerin çekirdeklerini kalın uçlu bir tığ
yardımıyla çıkarıyoruz.
2. Şekeri üzerine boşaltarak 1 gün sonra sulanmış
olan vişneleri ocağa koyuyoruz.
3. Kaynamaya başlayınca limonu sıkıp limon
tuzlarını biraz suyun içinde eriterek reçelimize
ekliyoruz.
4. Kaynayana kadar harlı ateşte, daha sonra kısık
ateşte rengi kırmızı ve balı bal kıvamına gelene kadar
kaynatıyoruz.
BİLİYOR
5. Rengi kıvamını aldığında tenceremizi ocaktan
alarak soğuk su dolu bir kabın içine oturtuyoruz.
6. Vişne reçelini eğer çelik tencerede yapıyorsanız,
siz rengini tutturduğunuzda soğuk suya oturtmazsanız
rengi koyulaşır. Ama soğutursanız istediğiniz renkte
kalacaktır.
7. Şimdi balı çok fazla diye yorumlar gelecektir.
8. Kışın balını sulandırarak pastalarınıza jöle
yapabilirsiniz.
9. Aynı zamanda içecek olarak da tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun…
28 TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22 29 TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22