Page 27 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 27

alınması  gereken  kaloriler  hesaplanarak  besin
                                                 gruplarının dağılımı dikkate alınır. Hitap ettiğiniz

                                                 kitleye göre menüyü hazırlayıp servis etmenin temel
                                                 amacı, ihtiyaç duyulan besin maddelerini çok yönlü ve
                                                 düzenli bir şekilde karşılamaktır” diyen Yıldırım şöyle
                                                 devam etti: “Okul çağı dönemi; fizyolojik, psikolojik

                                                 ve sosyal gelişimin en hızlı olduğunu dönemdir. Süt
                                                 ve süt ürünleri, yüksek kalitede protein, kalsiyum,
                                                 fosfor, çinko, B1, B2, B6, B12 ve niasin olmak üzere
                                                 birçok besin ögesi için önemli bir kaynak. Bu nedenle

                                                 her  kahvaltıda  çocukları  süt  ile  destekliyoruz.
                                                 Besin piramidinde beş ana besin grubundan birini
                                                 meyvelerin  oluşturmasından  ötürü,  öğünlerde  bu
                                                 gruba da ağırlık veriyoruz.”



                                                 Gıda mühendisleri, diyetisyenler ve aşçılar bir arada
                                                 çözüm üretiyor Operasyonlarındaki teknik detayların
                                                 çok  önemli  olduğunun  altını  çizen  Yıldırım,  her

                                                 sabah  gıda  mühendislerinin  bakteri  üremesini
                                                 engelleyebilmek için yemeklerin iç sıcaklık değerlerini
 Doğru Catering Hizmeti Seçmek İçin Bunlara Dikkat Edin  kaydederek, her yemekten numune aldığını ve bunları

                                                 72 saat muhafaza ettiğini vurgulayan Yıldırım, “BCC

 Öğrenciler okulların açılmasıyla yeni bir eğitim dönemine girmenin heyecanını yaşıyor. Öğrencilerin kaliteli bir eğitim almanın   Catering olarak, gıda sektöründe belirlenen evrensel
 yanı sıra beslenme alışkanlıklarının sağlıkla ilerlemesi de önem taşıyor. Bu noktada insan sağlığını etkileyen hijyen, dengeli ve   standartları  uyguladığımız  gibi;  personelimizi
 sağlıklı menüler, besinlerin mevsime uygunluğu ve gıda güvenliği gibi unsurlar önemini koruyor. Günde 110 bin kişiye yemek   düzenli  olarak  eğitimlere  sokarak  onları  güncel
 hizmeti veren BCC Catering, bu hizmeti seçerken kurumların nelere dikkat edilmesi yönünde tavsiyelerde bulundu.  bilgi  ve  teknolojilerden  haberdar  ediyoruz.  Tüm

                                                 operasyonlarımızı sağlıklı bir beslenme süreci inşa
  Yeni eğitim ve öğretim döneminin başladığı bugünlerde, okullar için toplu beslenme hizmetlerinin kalitesi, menülerin yeterli   edebilmek üzere yürütüyoruz”dedi. BCC Catering;
 ve dengeli olması, beslenme ilkelerine uygunluğu, gıda güvenliği ve hijyen gibi konular bir kez daha öne çıkıyor.   sistem yönetimi  süreçlerini  Hammadde  Kontrolü,
                                                 Genel Depolama Kuralları, İyi Üretim Uygulamaları

 Okul menüleri hem tadında hem de zamanında 1993 yılında Bilkent Üniversitesi’nin öğrenci ve öğretim kadrosuna yemek   Gıda  Güvenliği  Kuralları,  Hijyen  Kontrolleri,
 hizmeti vermek amacıyla kurulan ve bugün Türkiye genelindeki 20 eğitim kurumunda ortalama 18 bin kişiye ulaşan BCC   Zararlılarla  Mücadele, Temizlik ve  Dezenfeksiyon,
 Catering Operasyonel Gelişim & Mükemmelliyet Direktörü Talat Yıldırım, “Sağlıklı, taze, çeşitli damak tatlarına hitap   Servis Hijyeni, Gıda Güvenliği ve Hijyen Eğitimleri,
 eden, özel beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilen okul menüleriyle çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkıda bulunmak   Çevre,  İş  Sağlığı  ve  Güvenliği  (İSG),  Tüm  Kalite

 en büyük motivasyonumuz” diyor.                 Sistemleri Denetimleri, Performans Değerlendirme
                                                 Denetimleri, Müşteri ile İletişim ve Güvenli Üretim
 Sektörde çok fazla catering şirketi olduğunu ve kurumların hizmet alacakları markayı tercih ederken dikkat etmeleri gereken   olmak üzere 13 adımda yöneterek evrensel standartları
 birçok unsur olduğunun altını çizen Yıldırım, hizmet kalitesinin sürekliliği için yiyeceklerin özelliklerine göre birbirlerine   bütünüyle karşılıyor.

 uyumlu gruplar halinde sıralanmalarının önemli olduğunu vurguladı. “Menü uyumunda, müşterilere göre günlük olarak   TALAT YILDIRIM



 26   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22                                              27   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32