Page 26 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 26

alınması  gereken  kaloriler  hesaplanarak  besin
                                                                                                                                                                        gruplarının dağılımı dikkate alınır. Hitap ettiğiniz

                                                                                                                                                                        kitleye göre menüyü hazırlayıp servis etmenin temel
                                                                                                                                                                        amacı, ihtiyaç duyulan besin maddelerini çok yönlü ve
                                                                                                                                                                        düzenli bir şekilde karşılamaktır” diyen Yıldırım şöyle
                                                                                                                                                                        devam etti: “Okul çağı dönemi; fizyolojik, psikolojik

                                                                                                                                                                        ve sosyal gelişimin en hızlı olduğunu dönemdir. Süt
                                                                                                                                                                        ve süt ürünleri, yüksek kalitede protein, kalsiyum,
                                                                                                                                                                        fosfor, çinko, B1, B2, B6, B12 ve niasin olmak üzere
                                                                                                                                                                        birçok besin ögesi için önemli bir kaynak. Bu nedenle

                                                                                                                                                                        her  kahvaltıda  çocukları  süt  ile  destekliyoruz.
                                                                                                                                                                        Besin piramidinde beş ana besin grubundan birini
                                                                                                                                                                        meyvelerin  oluşturmasından  ötürü,  öğünlerde  bu
                                                                                                                                                                        gruba da ağırlık veriyoruz.”



                                                                                                                                                                        Gıda mühendisleri, diyetisyenler ve aşçılar bir arada
                                                                                                                                                                        çözüm üretiyor Operasyonlarındaki teknik detayların
                                                                                                                                                                        çok  önemli  olduğunun  altını  çizen  Yıldırım,  her

                                                                                                                                                                        sabah  gıda  mühendislerinin  bakteri  üremesini
                                                                                                                                                                        engelleyebilmek için yemeklerin iç sıcaklık değerlerini
              Doğru Catering Hizmeti Seçmek İçin Bunlara Dikkat Edin                                                                                                    kaydederek, her yemekten numune aldığını ve bunları

                                                                                                                                                                        72 saat muhafaza ettiğini vurgulayan Yıldırım, “BCC

              Öğrenciler okulların açılmasıyla yeni bir eğitim dönemine girmenin heyecanını yaşıyor. Öğrencilerin kaliteli bir eğitim almanın                           Catering olarak, gıda sektöründe belirlenen evrensel
              yanı sıra beslenme alışkanlıklarının sağlıkla ilerlemesi de önem taşıyor. Bu noktada insan sağlığını etkileyen hijyen, dengeli ve                         standartları  uyguladığımız  gibi;  personelimizi
              sağlıklı menüler, besinlerin mevsime uygunluğu ve gıda güvenliği gibi unsurlar önemini koruyor. Günde 110 bin kişiye yemek                                düzenli  olarak  eğitimlere  sokarak  onları  güncel
              hizmeti veren BCC Catering, bu hizmeti seçerken kurumların nelere dikkat edilmesi yönünde tavsiyelerde bulundu.                                           bilgi  ve  teknolojilerden  haberdar  ediyoruz.  Tüm

                                                                                                                                                                        operasyonlarımızı sağlıklı bir beslenme süreci inşa
               Yeni eğitim ve öğretim döneminin başladığı bugünlerde, okullar için toplu beslenme hizmetlerinin kalitesi, menülerin yeterli                             edebilmek üzere yürütüyoruz”dedi. BCC Catering;
              ve dengeli olması, beslenme ilkelerine uygunluğu, gıda güvenliği ve hijyen gibi konular bir kez daha öne çıkıyor.                                         sistem yönetimi  süreçlerini  Hammadde  Kontrolü,
                                                                                                                                                                        Genel Depolama Kuralları, İyi Üretim Uygulamaları

              Okul menüleri hem tadında hem de zamanında 1993 yılında Bilkent Üniversitesi’nin öğrenci ve öğretim kadrosuna yemek                                       Gıda  Güvenliği  Kuralları,  Hijyen  Kontrolleri,
              hizmeti vermek amacıyla kurulan ve bugün Türkiye genelindeki 20 eğitim kurumunda ortalama 18 bin kişiye ulaşan BCC                                        Zararlılarla  Mücadele, Temizlik ve  Dezenfeksiyon,
              Catering Operasyonel Gelişim & Mükemmelliyet Direktörü Talat Yıldırım, “Sağlıklı, taze, çeşitli damak tatlarına hitap                                 Servis Hijyeni, Gıda Güvenliği ve Hijyen Eğitimleri,
              eden, özel beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilen okul menüleriyle çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkıda bulunmak                             Çevre,  İş  Sağlığı  ve  Güvenliği  (İSG),  Tüm  Kalite

              en büyük motivasyonumuz” diyor.                                                                                                                           Sistemleri Denetimleri, Performans Değerlendirme
                                                                                                                                                                        Denetimleri, Müşteri ile İletişim ve Güvenli Üretim
              Sektörde çok fazla catering şirketi olduğunu ve kurumların hizmet alacakları markayı tercih ederken dikkat etmeleri gereken                               olmak üzere 13 adımda yöneterek evrensel standartları
              birçok unsur olduğunun altını çizen Yıldırım, hizmet kalitesinin sürekliliği için yiyeceklerin özelliklerine göre birbirlerine                            bütünüyle karşılıyor.

              uyumlu gruplar halinde sıralanmalarının önemli olduğunu vurguladı. “Menü uyumunda, müşterilere göre günlük olarak                                                                        TALAT YILDIRIM



        26   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22                                                                                                                                                              27   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31