Page 26 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 26
alınması gereken kaloriler hesaplanarak besin
gruplarının dağılımı dikkate alınır. Hitap ettiğiniz
kitleye göre menüyü hazırlayıp servis etmenin temel
amacı, ihtiyaç duyulan besin maddelerini çok yönlü ve
düzenli bir şekilde karşılamaktır” diyen Yıldırım şöyle
devam etti: “Okul çağı dönemi; fizyolojik, psikolojik
ve sosyal gelişimin en hızlı olduğunu dönemdir. Süt
ve süt ürünleri, yüksek kalitede protein, kalsiyum,
fosfor, çinko, B1, B2, B6, B12 ve niasin olmak üzere
birçok besin ögesi için önemli bir kaynak. Bu nedenle
her kahvaltıda çocukları süt ile destekliyoruz.
Besin piramidinde beş ana besin grubundan birini
meyvelerin oluşturmasından ötürü, öğünlerde bu
gruba da ağırlık veriyoruz.”
Gıda mühendisleri, diyetisyenler ve aşçılar bir arada
çözüm üretiyor Operasyonlarındaki teknik detayların
çok önemli olduğunun altını çizen Yıldırım, her
sabah gıda mühendislerinin bakteri üremesini
engelleyebilmek için yemeklerin iç sıcaklık değerlerini
Doğru Catering Hizmeti Seçmek İçin Bunlara Dikkat Edin kaydederek, her yemekten numune aldığını ve bunları
72 saat muhafaza ettiğini vurgulayan Yıldırım, “BCC
Öğrenciler okulların açılmasıyla yeni bir eğitim dönemine girmenin heyecanını yaşıyor. Öğrencilerin kaliteli bir eğitim almanın Catering olarak, gıda sektöründe belirlenen evrensel
yanı sıra beslenme alışkanlıklarının sağlıkla ilerlemesi de önem taşıyor. Bu noktada insan sağlığını etkileyen hijyen, dengeli ve standartları uyguladığımız gibi; personelimizi
sağlıklı menüler, besinlerin mevsime uygunluğu ve gıda güvenliği gibi unsurlar önemini koruyor. Günde 110 bin kişiye yemek düzenli olarak eğitimlere sokarak onları güncel
hizmeti veren BCC Catering, bu hizmeti seçerken kurumların nelere dikkat edilmesi yönünde tavsiyelerde bulundu. bilgi ve teknolojilerden haberdar ediyoruz. Tüm
operasyonlarımızı sağlıklı bir beslenme süreci inşa
Yeni eğitim ve öğretim döneminin başladığı bugünlerde, okullar için toplu beslenme hizmetlerinin kalitesi, menülerin yeterli edebilmek üzere yürütüyoruz”dedi. BCC Catering;
ve dengeli olması, beslenme ilkelerine uygunluğu, gıda güvenliği ve hijyen gibi konular bir kez daha öne çıkıyor. sistem yönetimi süreçlerini Hammadde Kontrolü,
Genel Depolama Kuralları, İyi Üretim Uygulamaları
Okul menüleri hem tadında hem de zamanında 1993 yılında Bilkent Üniversitesi’nin öğrenci ve öğretim kadrosuna yemek Gıda Güvenliği Kuralları, Hijyen Kontrolleri,
hizmeti vermek amacıyla kurulan ve bugün Türkiye genelindeki 20 eğitim kurumunda ortalama 18 bin kişiye ulaşan BCC Zararlılarla Mücadele, Temizlik ve Dezenfeksiyon,
Catering Operasyonel Gelişim & Mükemmelliyet Direktörü Talat Yıldırım, “Sağlıklı, taze, çeşitli damak tatlarına hitap Servis Hijyeni, Gıda Güvenliği ve Hijyen Eğitimleri,
eden, özel beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilen okul menüleriyle çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkıda bulunmak Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG), Tüm Kalite
en büyük motivasyonumuz” diyor. Sistemleri Denetimleri, Performans Değerlendirme
Denetimleri, Müşteri ile İletişim ve Güvenli Üretim
Sektörde çok fazla catering şirketi olduğunu ve kurumların hizmet alacakları markayı tercih ederken dikkat etmeleri gereken olmak üzere 13 adımda yöneterek evrensel standartları
birçok unsur olduğunun altını çizen Yıldırım, hizmet kalitesinin sürekliliği için yiyeceklerin özelliklerine göre birbirlerine bütünüyle karşılıyor.
uyumlu gruplar halinde sıralanmalarının önemli olduğunu vurguladı. “Menü uyumunda, müşterilere göre günlük olarak TALAT YILDIRIM
26 TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22 27 TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22