Bil Köfte
Malzemeler
- Dana kıymalık: 140 gr
- Kaşar peyniri: 25 gr
- Maydanoz: Bir tutam
- Soya Sosu: 10 gr
- Sıvı Yağ: 10 gr
- Toz püre: 1 paket
- Yumurta: 1 adet
- Galeta unu: 0,02 gr
- Çarliston biber: 1 adet
- Kuru soğan: ¼ adet
- Tuz, karabiber, pul biber
Tarifi: Kıyma köfte kıvamına getirilir. İçli köfte gibi fincan şeklinde oyulup içerisine ince doğranmış salam, kaşar, maydanoz, soya sos ve baharatlar eklenir. Köfte sarılıp içli köfte şekline getirilir. Önce 50-60 derece fırında 10 dk, sonra 130 derecede pişene kadar bekletilir. Domates sosu ile sunum yapılır.
Patlıcan Pikado
Malzemeler
- Patlıcan: 1 adet
- Kuzu Eti: 60 gr (çiğ)
- Kuru Soğan: 10 gr
- Ayçicek Yağı: 10 gr
- Kaşar Peyniri: 15 gr
- Baget ekmek: 1 adet
- Tereyağ: 5 gr
- Salça: 10 gr
Tarifi: Patlıcan karnıyarık şekilde hazırlanır. Kızgın yağda kızartılır. Yağı süzmeye alınan patlıcan beklerken kuzu eti kuşbaşı olarak doğranarak hafif yağda soğanla birlikte pişmeye bırakılır. Suyu çekmeye yakın salça ve baharatları eklenerek kavrulur. Yaklaşık 1 saat içerisinde et pişmiş olur. Pişen etli sos beklemede olan patlıcanın içerisine karnıyarık gibi sosuyla ile birlikte yerleştirilir. Üzerine kaşar peyniri ilave edilerek fırına verilir. Dilimlenmiş ekmekler üzerine tereyağı sürülerek fırında kızartılır, tabak sunumunda kullanılır. Tereyağlı ekmek ile servis edilir.
Pırasa Kavurma
Malzemeler
- Pırasa: 100 gr
- Kuru soğan: 10 gr
- Ayçiçek yağı: 10 gr
- Salça: 8 gr
- Pul biber, karabiber, tuz, kimyon ve şeker
- Kabak: 40 gr
- Yoğurt: 100 gr
- Sarımsak: 2 diş
Tarifi:
Pırasalar ve soğan Jülyen şekilde doğranır. Az yağda sotelenir. Daha sonra kabak,
baharatlar eklenerek kısık ateşte kendi suyu ile pişmeye bırakılır.
Yoğurt ve dövülmüş sarımsak çırpılarak yemeğin üzerine
ilave edildikten sonra
sunuma hazır hale getirilir.
Dana Biftek Sarma
Malzemeler
- Dana biftek: 130 gr
- Ayçiçek yağı: 5 gr
- Kırmızı kapya biber: 10 gr
- Yeşil biber: 10 gr
- Patates (püre için): 100 gr
- Kaşar peyniri: 100 gr
- Tuz, Karabiber, biberiye
- Orta boy soğan: 1 adet
- Krema: 10 gr
- Salça (sos için): 20 gr
Tarifi: Biftekler ince açılır ve poşet arasında pirzola demiri ile dövülür, Sıvıyağ, karabiber, biberiye ile terbiye edilir. Arasına kaşar peyniri konularak rulo yapılır. Patates haşlanarak püre haline getirilir. Kızgın tavada biftekler kısık ateşte pişirilir. Hazır hale gelen rulo biftekler, patates püresinin üzerine alınır ve sebzelerle birlikte sunum yapılır.
Abant Usulü Tavuk Biftek
Malzemeler
- Tavuk biftek: 100 gr
- Domates: 20 gr
- Sivri biber: 20 gr
- Kuru soğan: 15 gr
- Mantar: 20 gr
- Kekik, Karabiber, tuz
- Un: 10 gr
- Kaşar peyniri: 10 gr
- Ayçiçek yağı: 10 gr
- Demi Glace sos: istenildiği kadar
Tarifi: Tavuk biftekler hafif unlanarak kızgın yağda kızartılır. Tepsiye düzgünce dizilir. Domates ve sivri biberler ayıklanarak kuşbaşı doğranır. Mantarlar iri doğranır. Soğanlar biraz ince doğranır, bifteklerin üzerine serpiştirilir. Demi Glace sos ve baharatlar, tuz ile birlikte ilave edilerek orta sıcaklıktaki fırına (130 derecede 45 dk ) verilir. Daha sonra rendelenen kaşar peyniri serpiştirilerek, kaşar peyniri eriyinceye kadar fırında tutulur. En son servis edilir.
Meyve Çaylı Panna Cotta
Malzemeler
- Su: 2/1 su
- Şeker: 5 yemek kaşığı
- Elma Çayı: 10 adett
- Kuşburnu: 4 adet
- Böğürtlen Çayı: 4 adet
- Nişasta: 1 tatlı kaşığı
- Süt: 250ml
- Krema: 250ml
- Panna Cotta: 0,02 kg
Tarifi: Kaynamaya yakın panna cotta ilave edilip karıştırılır. 1-2 dk karıştırılarak kaynatılır ve altı kapatılır. Krema ilave edilir ve karıştırılır. Bardaklara doldurun soğumaya bırakılır. Üzerinin sosu için su ve şeker ocağa koyulur kaynamaya yakın meyve çayları suya eklenir ve kısık ateşte demleyin. Daha sonra çaylar içerisinden alınır. Hazırlanan çay kaynarken nişasta ile karıştırılarak koyulaştığında altı kapatılır. Hazırlanan meyve çaylı sosu Panna Cotta'ların üzerlerine dökülür. Buzdolabında birkaç saat soğuduktan sonra servis edilir.
Tiramisu
Malzemeler
- Hazır kakaolu pasta tabanı: 1 adet
- Yumurta: 2 adet
- Süt: 5 su bardağı
- Vanilya: 1 paket
- Labne peyniri: 1 paket (400gr
- Un: 6 yemek kaşığı
- Şeker: 6 yemek kaşığı
- Nescafe: 2 tatlı kaşığı
- Kakao: 1 tatlı kaşığı
Tarifi: Yumurta, un ve şeker 4 su bardağı süt ile çırpılır, koyulaşana kadar kısık ateşte pişirilir. Ilıdıktan sonra vanilya ve labne peyniri ilave edilerek karıştırılır. Kahve 1 bardak süt içerisinde eritilir. Hazır pasta tabanının alt kısmı sütlü kahvenin yarısı ile ıslatılır. Ilıyan kremanın yarısı pasta kekinin üzerine yayılır, pasta kekinin diğer yarısı ile kapatılır ve kalan kahveli süt ile üzeri ıslatılır. Süzgeç yardımı ile üzerine kakao serpiştirilir ve 2 saat buzdolabında dinlendirilir. Keki inceltilerek isteğe göre katlar çoğaltılabilir.
Sebzeli Penne Makarna
Malzemeler
- Penne makarna: 1 paket
- Kabak: (jülyen) 1 adet
- Bezelye: 300gr
- Kapya Biber(jülyen) : 1 adet
- Havuç(jülyen) : 1 adet
- Kuru Soğan(jülyen) :1 adet
- Krema: 1 paket
- Pesto Sosu (hazır) : 2 yemek kaşığı
- Ayçiçek Yağı: 1 küçük çay bardağı
- Su: 1 küçük çay bardağı
- Tuz: 1 tatlı kaşığı
Tarifi: Sırası ile (soğan, bezelye, havuç, kapya biber, kabak) sebzeler sotelenir. Tuzu eklenip karıştırılır. Su ve krema ilave edilip karıştırılarak 4 dk kadar kaynatılır. Pesto sosu ve haşlanmış penne makarna ilave edilir. Sosu çekene kadar 2-3 dk karıştırılır ve servis edilir.
Yoğurt Çorbası
Malzemeler
- Yeşil mercimek: 1 su bardağı
- Buğday: ½ su bardağı
- Ayçiçek yağı: Yarım çay bardağı
- Yoğurt: 2 su bardağı
- Sıcak su: 1,5 su bardağı
- Yumurta: 1 adet
- Kuru nane: 1 tatlı kaşığı
- Tuz
Tarifi: Yoğurt ve yumurta tencereye alınıp tel çırpıcı ile çırpılarak karıştırılır. Karıştırılarak yavaş yavaş sıcak su eklenir. Haşlanmış buğday ve yeşil mercimekler eklenerek yaynama noktasına gelene kadar sürekli karıştırarak orta ateşte pişirilir. Kaynama noktasına geldikten sonra altı kısık halde 2 dakika daha pişirilir ve tuzu eklenir. Yarım çay bardağı yağda kuru nane kavurularak çorbaya eklenip karıştırılır.