Page 15 - BCC - BAHAR 2022 SAYI 11
P. 15

DESTEK KUVVETLER




 Isparta Yayla Sütem, 2017 yılından beri BCC Catering’e süt ve süt ürünleri
 tedarik ediyor. Bugün gelişen ve değişen sektörde tutunarak kendilerini
 yenileyebilmek, verimliliği artırabilmek ve yılların tecrübesiyle kurulan güveni   Firmanız bünyesinde kaç çalışan bulunuyor, kaç noktaya hizmet veriyorsunuz?
 koruyabilmek için fabrikayı üçüncü kuşak temsilcilerinden Serkan ve Savaş   Firmamız  bünyesinde  zaman  zaman  sayıları  artmakla  birlikte 40  çalışanımız
 Gürdal kardeşler işletiyor. İşlerine gösterdikleri özen ve yaptıkları atılımlarla   mevcuttur. İşletmemiz Isparta, Burdur, Antalya ve Afyonkarahisar olmak üzere
 Gürdal kardeşler; tecrübelerini teknolojik gelişmelerle harmanlayarak, hizmet   800’ün üzerinde noktaya hizmet vermektedir.
 ağlarını geliştirmeyi hedefliyor. Ertuğrul Savaş Gürdal ile Yayla Sütem ve BCC   Süt ve süt ürünleri üretim ve tüketim açısından en çok risk taşıyan gıda
 Catering iş birlikleri üzerine konuştuk.  kalemlerinden biri.


          Üretimden dağıtıma kadar geçen süreçte risk faktörünü en aza indirebilmek
 Bize firmanız  hakkında  bilgi verebilir   için nelere dikkat ediyorsunuz?
 misiniz?  Sütü kaynağından alıp paslanmaz krom tankerlerimizle güvenli bir şekilde
 Adımızı sütten alıyoruz. SÜTEM.  fabrikamıza getiriyoruz. Son teknoloji ürünü cihazlarla donatılan laboratuarımızda
 Sene 1967. Yayla Sütem’in üretim macerası   sütü her safhasında kontrol ediyoruz. Fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik analizlerini
 bu yılda başlar. Yaklaşık 55 yıl dile kolay…   yapıyoruz. Kontrol ediyor, araştırıyor, Yayla Süt ürünlerinin sofralarınıza layık bir
 Dedemiz Süleyman GÜRDAL ve Amcamız   şekilde ulaşması için çabalıyoruz. ISO 9001, TSE, HACCP, sertifikalarına sahip olan
 Ramazan GÜRDAL, şimdiki adı Kafeler   Yayla Süt bünyesinde, damak tadının yanında gıda güvenliğine de titizlikle önem
 Caddesi olan bölgede 15 metrekarelik küçük   veriyoruz.
 bir dükkânda üretim hayatına başladı. 1960’lı
 yıllarda günde yaklaşık 300 kg süt işlemek
 o günün koşullarında hiç de kolay olmasa
 gerek. Dedemiz Süleyman Gürdal, üçüncü
 nesile aktardığı tecrübesiyle, Yayla Sütem’in
 ERTUĞRUL SAVAŞ GÜRDAL  lezzet formülünü oluşturmuştur. Babamız,



 Rahmetli Durmuş Gürdal her gün işletmesinin başında sütlerin işlenmesine
 nezaret eder, üretilen ürünlerin kalite kontrolünü muhakkak kendi deneyimlerini
 de katardı. Sorumlu mühendis ve teknisyenlere de teknolojik kontrolleri yaptırırdı.
 Durmuş Bey’in umut ve azim dolu çalışma tutkusunun yanı sıra, Türkiye’de süt
 ürünlerini geliştirmek, tecrübelerini paylaşabilmek ve sektörün teknoloji ile daha
 ileriye gitmesine öncülük etmek gibi gururla taşıdığı bir misyonu vardı. Yayla Süt
 fabrikası bugün geldiğimiz noktada 2150 metrekare kapalı alanda 120 ton günlük
 süt işleme kapasitesi ile bölgenin ve Türkiye’nin sayılı işletmeleri arasındadır.
 Her gün köylerden kasabalardan ve kooperatiflerden özenle toplanan sütü özenli
 bir şekilde işleyerek, emek vererek, temizlik ve hijyen kurallarına uyarak en doğal
 haliyle sofralarınıza getirmek için çabalıyoruz. İşte bu yüzden kurumumuz süt
 ürünlerinde  aranan  ve tercih  edilen  bir  marka  olmuştur.  Yayla  Sütem’de  yeni
 yatırımlarımızla çok yakın bir gelecekte özellikle yöresel ürünler ile damaklara
 muhteşem tatlar bırakmak için çabalamaktayız. Lezzet dünyasındaki bu onurlu
 ve gururlu yolculuğumuzu devam ettirmek misyonumuz olmuştur.













 14 |bcccatering.com.tr  TADINDA ZAMANINDA  BAHAR 2022 SAYI 11                              bcccatering.com.tr | 15
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20