Page 15 - BCC - BAHAR 2022 SAYI 11
P. 15
DESTEK KUVVETLER
Isparta Yayla Sütem, 2017 yılından beri BCC Catering’e süt ve süt ürünleri
tedarik ediyor. Bugün gelişen ve değişen sektörde tutunarak kendilerini
yenileyebilmek, verimliliği artırabilmek ve yılların tecrübesiyle kurulan güveni Firmanız bünyesinde kaç çalışan bulunuyor, kaç noktaya hizmet veriyorsunuz?
koruyabilmek için fabrikayı üçüncü kuşak temsilcilerinden Serkan ve Savaş Firmamız bünyesinde zaman zaman sayıları artmakla birlikte 40 çalışanımız
Gürdal kardeşler işletiyor. İşlerine gösterdikleri özen ve yaptıkları atılımlarla mevcuttur. İşletmemiz Isparta, Burdur, Antalya ve Afyonkarahisar olmak üzere
Gürdal kardeşler; tecrübelerini teknolojik gelişmelerle harmanlayarak, hizmet 800’ün üzerinde noktaya hizmet vermektedir.
ağlarını geliştirmeyi hedefliyor. Ertuğrul Savaş Gürdal ile Yayla Sütem ve BCC Süt ve süt ürünleri üretim ve tüketim açısından en çok risk taşıyan gıda
Catering iş birlikleri üzerine konuştuk. kalemlerinden biri.
Üretimden dağıtıma kadar geçen süreçte risk faktörünü en aza indirebilmek
Bize firmanız hakkında bilgi verebilir için nelere dikkat ediyorsunuz?
misiniz? Sütü kaynağından alıp paslanmaz krom tankerlerimizle güvenli bir şekilde
Adımızı sütten alıyoruz. SÜTEM. fabrikamıza getiriyoruz. Son teknoloji ürünü cihazlarla donatılan laboratuarımızda
Sene 1967. Yayla Sütem’in üretim macerası sütü her safhasında kontrol ediyoruz. Fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik analizlerini
bu yılda başlar. Yaklaşık 55 yıl dile kolay… yapıyoruz. Kontrol ediyor, araştırıyor, Yayla Süt ürünlerinin sofralarınıza layık bir
Dedemiz Süleyman GÜRDAL ve Amcamız şekilde ulaşması için çabalıyoruz. ISO 9001, TSE, HACCP, sertifikalarına sahip olan
Ramazan GÜRDAL, şimdiki adı Kafeler Yayla Süt bünyesinde, damak tadının yanında gıda güvenliğine de titizlikle önem
Caddesi olan bölgede 15 metrekarelik küçük veriyoruz.
bir dükkânda üretim hayatına başladı. 1960’lı
yıllarda günde yaklaşık 300 kg süt işlemek
o günün koşullarında hiç de kolay olmasa
gerek. Dedemiz Süleyman Gürdal, üçüncü
nesile aktardığı tecrübesiyle, Yayla Sütem’in
ERTUĞRUL SAVAŞ GÜRDAL lezzet formülünü oluşturmuştur. Babamız,
Rahmetli Durmuş Gürdal her gün işletmesinin başında sütlerin işlenmesine
nezaret eder, üretilen ürünlerin kalite kontrolünü muhakkak kendi deneyimlerini
de katardı. Sorumlu mühendis ve teknisyenlere de teknolojik kontrolleri yaptırırdı.
Durmuş Bey’in umut ve azim dolu çalışma tutkusunun yanı sıra, Türkiye’de süt
ürünlerini geliştirmek, tecrübelerini paylaşabilmek ve sektörün teknoloji ile daha
ileriye gitmesine öncülük etmek gibi gururla taşıdığı bir misyonu vardı. Yayla Süt
fabrikası bugün geldiğimiz noktada 2150 metrekare kapalı alanda 120 ton günlük
süt işleme kapasitesi ile bölgenin ve Türkiye’nin sayılı işletmeleri arasındadır.
Her gün köylerden kasabalardan ve kooperatiflerden özenle toplanan sütü özenli
bir şekilde işleyerek, emek vererek, temizlik ve hijyen kurallarına uyarak en doğal
haliyle sofralarınıza getirmek için çabalıyoruz. İşte bu yüzden kurumumuz süt
ürünlerinde aranan ve tercih edilen bir marka olmuştur. Yayla Sütem’de yeni
yatırımlarımızla çok yakın bir gelecekte özellikle yöresel ürünler ile damaklara
muhteşem tatlar bırakmak için çabalamaktayız. Lezzet dünyasındaki bu onurlu
ve gururlu yolculuğumuzu devam ettirmek misyonumuz olmuştur.
14 |bcccatering.com.tr TADINDA ZAMANINDA BAHAR 2022 SAYI 11 bcccatering.com.tr | 15