Page 14 - BCC - BAHAR 2022 SAYI 11
P. 14

DESTEK KUVVETLER




          Isparta Yayla Sütem, 2017 yılından beri BCC Catering’e süt ve süt ürünleri
          tedarik ediyor. Bugün gelişen ve değişen sektörde tutunarak kendilerini
          yenileyebilmek, verimliliği artırabilmek ve yılların tecrübesiyle kurulan güveni                                       Firmanız bünyesinde kaç çalışan bulunuyor, kaç noktaya hizmet veriyorsunuz?
          koruyabilmek için fabrikayı üçüncü kuşak temsilcilerinden Serkan ve Savaş                                              Firmamız  bünyesinde  zaman  zaman  sayıları  artmakla  birlikte 40  çalışanımız
          Gürdal kardeşler işletiyor. İşlerine gösterdikleri özen ve yaptıkları atılımlarla                                      mevcuttur. İşletmemiz Isparta, Burdur, Antalya ve Afyonkarahisar olmak üzere
          Gürdal kardeşler; tecrübelerini teknolojik gelişmelerle harmanlayarak, hizmet                                          800’ün üzerinde noktaya hizmet vermektedir.
          ağlarını geliştirmeyi hedefliyor. Ertuğrul Savaş Gürdal ile Yayla Sütem ve BCC                                         Süt ve süt ürünleri üretim ve tüketim açısından en çok risk taşıyan gıda
          Catering iş birlikleri üzerine konuştuk.                                                                               kalemlerinden biri.


                                                                                                                                 Üretimden dağıtıma kadar geçen süreçte risk faktörünü en aza indirebilmek
                                                         Bize firmanız  hakkında  bilgi verebilir                                için nelere dikkat ediyorsunuz?
                                                         misiniz?                                                                Sütü kaynağından alıp paslanmaz krom tankerlerimizle güvenli bir şekilde
                                                         Adımızı sütten alıyoruz. SÜTEM.                                         fabrikamıza getiriyoruz. Son teknoloji ürünü cihazlarla donatılan laboratuarımızda
                                                         Sene 1967. Yayla Sütem’in üretim macerası                               sütü her safhasında kontrol ediyoruz. Fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik analizlerini
                                                         bu yılda başlar. Yaklaşık 55 yıl dile kolay…                            yapıyoruz. Kontrol ediyor, araştırıyor, Yayla Süt ürünlerinin sofralarınıza layık bir
                                                         Dedemiz Süleyman GÜRDAL ve Amcamız                                      şekilde ulaşması için çabalıyoruz. ISO 9001, TSE, HACCP, sertifikalarına sahip olan
                                                         Ramazan GÜRDAL, şimdiki adı Kafeler                                     Yayla Süt bünyesinde, damak tadının yanında gıda güvenliğine de titizlikle önem
                                                         Caddesi olan bölgede 15 metrekarelik küçük                              veriyoruz.
                                                         bir dükkânda üretim hayatına başladı. 1960’lı
                                                         yıllarda günde yaklaşık 300 kg süt işlemek
                                                         o günün koşullarında hiç de kolay olmasa
                                                         gerek. Dedemiz Süleyman Gürdal, üçüncü
                                                         nesile aktardığı tecrübesiyle, Yayla Sütem’in
              ERTUĞRUL SAVAŞ GÜRDAL                      lezzet formülünü oluşturmuştur. Babamız,



          Rahmetli Durmuş Gürdal her gün işletmesinin başında sütlerin işlenmesine
          nezaret eder, üretilen ürünlerin kalite kontrolünü muhakkak kendi deneyimlerini
          de katardı. Sorumlu mühendis ve teknisyenlere de teknolojik kontrolleri yaptırırdı.
          Durmuş Bey’in umut ve azim dolu çalışma tutkusunun yanı sıra, Türkiye’de süt
          ürünlerini geliştirmek, tecrübelerini paylaşabilmek ve sektörün teknoloji ile daha
          ileriye gitmesine öncülük etmek gibi gururla taşıdığı bir misyonu vardı. Yayla Süt
          fabrikası bugün geldiğimiz noktada 2150 metrekare kapalı alanda 120 ton günlük
          süt işleme kapasitesi ile bölgenin ve Türkiye’nin sayılı işletmeleri arasındadır.
          Her gün köylerden kasabalardan ve kooperatiflerden özenle toplanan sütü özenli
          bir şekilde işleyerek, emek vererek, temizlik ve hijyen kurallarına uyarak en doğal
          haliyle sofralarınıza getirmek için çabalıyoruz. İşte bu yüzden kurumumuz süt
          ürünlerinde  aranan  ve tercih  edilen  bir  marka  olmuştur.  Yayla  Sütem’de  yeni
          yatırımlarımızla çok yakın bir gelecekte özellikle yöresel ürünler ile damaklara
          muhteşem tatlar bırakmak için çabalamaktayız. Lezzet dünyasındaki bu onurlu
          ve gururlu yolculuğumuzu devam ettirmek misyonumuz olmuştur.













             14 |bcccatering.com.tr                                                              TADINDA ZAMANINDA             BAHAR 2022 SAYI 11                                                                  bcccatering.com.tr | 15
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19