Page 20 - BCC - BAHAR 2022 SAYI 12
P. 20

Tadında Zamanında


                                BİLİYOR MUYDUNUZ?









                                      Mutfağın Gizemi:


                 BİR TUTAM BAHARAT




































           Gelin  bir  düşünelim:  Sonsuz   her  coğrafyanın  kendine  has
           uzayda  etrafında  bir  düzine   bir  mutfak  kültürü  vardır.
           daha küçük kürenin döndüğü,   Tüm  bu  kültürlerin  ortak
           etrafındaki  küflü  tabakanın   noktası baharattır. Baharatları
           canlı  ve   bilinçli  varlıklar   bir  kereliğine  çıkarın  yemek
           ürettiği,   soğuk,   sert   bir   ve   içeceklerden,   günlük
           kabukla  kaplı  aydınlık  küre…   hayatımızdan.  Bakın  o  zaman
           Dünyamız.                     göreceksiniz  ne  denli  hayati,
           Dünya             üzerindeki   ikamesi olmayacak bir şeyden
           coğrafyalarda    yer    alan   söz ettiğimi.
           herhangi    bir   mutfaktan
           çıkarılamayacak  ne  var  diye   Baharatın       öyküsüne
           sorsam, ne dersiniz? Olmazsa   başlamadan   önce   baharat
           olmazlardan...  Öyle  bir  şey   ile   neyin   kastedildiğini
           söyleyin ki, onu çıkardığımızda   tam   olarak   tanımlamak
           mutfak    mutfak   olmaktan   isterim.      Baharat;   çeşitli   Esin ÜNLÜTÜRK
           çıksın. Hatta mutfak ne kelime…   bitkilerin  tohum,  çekirdek,   BCC Catering
           Dünyanın tadı kaçsın! Yanıt hiç   meyve,  çiçek,  kabuk,  kök,   İnsan Kaynakları Müdürü
           tartışmasız  baharattır.  Dünya   yaprak   gibi   kısımlarının
           üzerindeki  tüm  coğrafyalar   bazen  olduğu  gibi  tazeyken,
           farklı   topraklara,   farklı   bazen de bütün halde ve/veya
           rüzgarlara,  farklı  kültürlere   parçalanması,   kurutulması,
           sahiptir.  Bundan  dolayı  da   öğütülmesi  ile  elde  edilen,




              20
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25