Page 20 - BCC - BAHAR 2022 SAYI 12
P. 20
Tadında Zamanında
BİLİYOR MUYDUNUZ?
Mutfağın Gizemi:
BİR TUTAM BAHARAT
Gelin bir düşünelim: Sonsuz her coğrafyanın kendine has
uzayda etrafında bir düzine bir mutfak kültürü vardır.
daha küçük kürenin döndüğü, Tüm bu kültürlerin ortak
etrafındaki küflü tabakanın noktası baharattır. Baharatları
canlı ve bilinçli varlıklar bir kereliğine çıkarın yemek
ürettiği, soğuk, sert bir ve içeceklerden, günlük
kabukla kaplı aydınlık küre… hayatımızdan. Bakın o zaman
Dünyamız. göreceksiniz ne denli hayati,
Dünya üzerindeki ikamesi olmayacak bir şeyden
coğrafyalarda yer alan söz ettiğimi.
herhangi bir mutfaktan
çıkarılamayacak ne var diye Baharatın öyküsüne
sorsam, ne dersiniz? Olmazsa başlamadan önce baharat
olmazlardan... Öyle bir şey ile neyin kastedildiğini
söyleyin ki, onu çıkardığımızda tam olarak tanımlamak
mutfak mutfak olmaktan isterim. Baharat; çeşitli Esin ÜNLÜTÜRK
çıksın. Hatta mutfak ne kelime… bitkilerin tohum, çekirdek, BCC Catering
Dünyanın tadı kaçsın! Yanıt hiç meyve, çiçek, kabuk, kök, İnsan Kaynakları Müdürü
tartışmasız baharattır. Dünya yaprak gibi kısımlarının
üzerindeki tüm coğrafyalar bazen olduğu gibi tazeyken,
farklı topraklara, farklı bazen de bütün halde ve/veya
rüzgarlara, farklı kültürlere parçalanması, kurutulması,
sahiptir. Bundan dolayı da öğütülmesi ile elde edilen,
20