Page 13 - BCC - BAHAR 2022 EYLÜL SAYISI
P. 13

Destek Kuvvetler






 BCC Catering ailesi olarak, sunduğumuz yemeklerin lezzetini yılların tecrübesi

 ve alanında uzman aşçıbaşı kadromuzun yanı sıra, kullandığımız ürünlerin
 kalitesine de borçluyuz. Yemeklerimizin damakta bıraktığı eşsiz lezzetin en
 önemli etkenlerinden biri ise kullandığımız baharatların kalitesi. Bu sayımızda
 tedarikçilerimiz arasında bulunan İpekyolu Baharat Yönetim Kurulu Üyesi

 Vasfiye Kalaycı ile firma faaliyetleri ve BCC Catering iş birlikleri üzerine
 konuştuk.

            •      Firmanız bünyesinde kaç çalışan bulunuyor, kaç noktaya hizmet
 İPEKYOLU BAHARAT  veriyorsunuz?

 •   Bize firmanız hakkında   Firmamız bünyesinde 22 kişi çalışan bulunmaktadır. Hizmet verdiğimiz noktalar EDT
 bilgi verebilir misiniz?  kanalları, okullar, hastaneler, resmi kurumlardır.


            •      Sektördeki diğer firmalardan sıyrılmanızı sağlayan güçlü yönleriniz
 1946 yılından bu yana; babadan oğula,
 dededen  toruna  baharat  sektöründe   neler?
 faaliyet gösteriyoruz. İpekyolu Baharat,   Ürün kalitesini en yüksek değerde tutmak ve müşteri odaklı yapılanmamızdan ödün

 Türkiye’de yetişmekte olan tüm baharat   vermemek, sektörde bizi diğer firmalardan ayıran en güçlü yönlerimizden diyebilirim.
 grubu  ürünleri  işleyip,  yurtiçi  ve
 yurtdışı  piyasalarına  yüksek  kaliteli   •   Pandemiyle birlikte üretim ve tedarik süreçlerinde nasıl değişimler

 ve kusursuz  teknikle  baharat  üretme   yaşadınız?
 amacıyla hizmet vermektedir.Doğu’nun   VASFİYE KALAYCI  Pandemi  döneminde  maalesef tüm  dünyada yaşanan  sıkıntıları  biz  de yaşadık.  Bu
 İpeği  ile  baharatının  kervanlarla   dönemde  okul, hastane,  EDT kanalları vs.  dışında  market kanalımızı  oluşturarak
 Batı’ya taşınmasında, doğudan batıya   ve  tecrübesi,  büyük  rol  oynamıştır.   yelpazemizi genişletmiş olduk.
 doğru  gelişen ticari hareketlerde,  ilk   Sonrasında ise firmamız, Ziya Kalaycı’nın   •   Bugüne kadarki çalışmalarınız göz önünde bulundurulduğunda

 çağlardan  itibaren  İpekyolu  önemli   oğlu  Özcan  Kalaycı  ve  şimdilerde   BCC Catering’i nasıl bir firma olarak tanımlarsınız?
 bir yol  güzergahı  olmuştur.  İpekyolu   üçüncü kuşak  çocuklarının  çalışmaları
 Baharat’ın  gelişmesi ve  büyümesinde   ile  faaliyet  göstermektedir.  İpekyolu   BCC Catering, kalite ve gıda güvenliğine oldukça önem veren bir kuruluş. Onlarla

 Ziy a  Kala y cı’nın  baharat  bilgisi   Baharat,  gelişen  ve  değişen  dünya   çalışmaktan çok memnunuz.
 şartları  doğrultusunda  TSE,  ISO9001-
 2008  Kaliteli  Yönetim  Sistem  Belgesi   •   EDT ve perakende satış sürecinde herhangi bir sorunla

 ve  ISO22000  Gıda  güvenliği  Yönetim   karşılaştığınızda kriz yönetimini nasıl sağlıyorsunuz?
 Belgesi’nin yanı sıra, Tarım ve Köyişleri   Müşterimizi birebir ziyaret edip, sorunu yerinde tespit ederek anında çözüm üretme
 Bakanlığı’nın  uygunluk  sertifikalarına   taraftarıyız ve bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyoruz.
 sahiptir.  İpekyolu  Baharatları  müşteri
 istek ve  beklentilerini karşılayabilmek   •   Firmanızla ilgili uzun vadeli planlarınız neler?

 adına, ürün ve hizmet kalitesini sürekli   Uzun vadeli  planlarımız  arasında  ileriye  dönük  icraatlarımızı  sürekli  artırmak ve
 geliştirmekte, faaliyetlerini, hedeflerini   kurumsal kimliğimizi güçlendirmek var diyebiliriz.
 ve  ürün  çeşitlerini  belirlemekte  ve

 kaynaklarını yeterli düzeyde tutmaktadır.
 12   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22                                              13   TADINDA ZAMANINDA | EYLÜL 22
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18